Diego Velazquez

Extras din referat Cum descarc?

Arta secolului XVII - considerat prin excenelta secolul baroc - se opune vehement oricarei incercari de atribuire a unor caracteristici universal valabile. Caci secolul in cauza se prezinta ca un amalgam de principii si viziuni, unele dintre ele izvorand chiar din perioada Renasterii, altele fiind, dimpotriva, produsul original al noilor mutatii petrecute la nivelul mentalului, dar si al socialului. Aceasta este perioada cand fiecare popor european isi formeaza propria personalitate artistica si culturala, nu doar ca o consecinta a posibilitatilor, resurselor si limitarilor, ci in deplina cunostinta de cauza, ca o manifestare a unui mod de gandire specific. Cu toate acestea, secolul XVII nu este strabatut de acel fior nationalist - asociat secolului  al XIX-lea - si, prin urmare, se arata ca o perioada de circulatie intensa a formelor artistice, fapt dovedit de nenumaratele calatorii ale artistilor prin Europa si de primirile calduroase de care se bucurau la curtile unor principi staini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diego Velazquez.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!