Cultura Romana - Cultura Europeana

Extras din referat Cum descarc?

Cultura Romaniei este ansamblul de valori materiale si spirituale produse pe teritoriul Romaniei. Romania are o cultura unica, care este produsul geografiei si evolutiei sale istorice distincte.
Pozitia si destinul istorico-geografic al romanilor , plasati la punctul de intalnire a doua lumi, au avut drept rezultat o cultura originala,nascuta in tiparul national devenit creuzetul in care s-a produs sinteza dintre Orient si Occident.Aceasta capacitate de sinteza a fost ,ca si latinitatea si ortodoxia, o trasatura fundamentala a spiritualitatii romanesti , aflata, mai multe veacuri, in cautarea destinului ei european.
In secolul al XX-lea, cultura romaneasca si-a gasit acest destin, integrandu-se pentru totdeauna in aria larga a spiritualitatii europene.Marii artisti romani au simtit ca talentul lor se poate dezvolta prin cele doua ucenicii: la scoala nationalismului si la cea europeana.
Constantin Brancusi
Constantin Brancusi , nascut pe 19 februarie 1876, la Hobita, Gorj 
si decedat la 16 martie 1957, in Paris 
,a fost un sculptor roman cu contributii covarsitoare la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana. Constantin Brancusi a fost ales postum membru al Academiei Romane. Francezii si 
americanii il desemneaza, cel mai
adesea, doar prin numele de familie,
pe care il scriu fara semne diacritice, Brancusi, pronuntandu-l dupa regulile 
de pronuntare ale limbii franceze.
Constantin este al cincilea copil al lui Nicolae si Maria Brancusi, in copilarie a invatat sa sculpteze lemnul pentru a confectiona diferite unelte si obiecte casnice. 
In Romania, obiectele casnice, stalpii si fatadele caselor erau adesea decorate cu sculpturi din lemn. Stilul acestor ornamente va influenta opera lui Brancusi. In memoriile sale artistul spunea ca tinuta si modul sau de viata au fost influentate de tara sa de origine, respectiv de: simplitatea, bunul simt si dragostea de natura.
Copilaria sa a fost marcata de dese plecari de acasa si de ani lungi de ucenicie in ateliere de boiangerie, pravalii si birturi.
In Craiova, in timp ce lucra ca ucenic, isi face cunoscuta indemanarea la lucrul manual prin construirea unei viori din materiale gasite in pravalie. Gasindu-se ca ar fi de cuviinta sa dezvolte aceste abilitati, el este inscris cu bursa la Scoala de Arte si Meserii din Craiova.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cultura Romana - Cultura Europeana.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!