Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile

Referat
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2218
Mărime: 270.64KB (arhivat)
Publicat de: Carmen N.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Ce este XBRL-

XBRL, extensibila de afaceri de Raportare Limba, este o redevenţă-free, internaţional de informaţii în format proiectate special pentru informaţii de afaceri, de asemenea, denumite în continuare "interactive de date" de SEC. Ideea din spatele XBRL este simplu: în loc de a trata informaţiile de afaceri ca un bloc de text - ca într-o hârtie imprimată document sau o pagină de Internet standard - oferă o unică, pe cale electronică, de citit etichete pentru fiecare element de dezvăluire în cadrul rapoartelor de afaceri. De exemplu, "marja brută" dispune de propriul său unic tag. Etichetele pentru divulgarea comună elementele care sunt incluse în taxonomii (dicţionare, care ar defini comună dezvăluire elemente şi ele se referă la alte concepte financiare), care sunt dezvoltate de către piaţă, precum şi sunt disponibile pe site-ul Web XBRL. Utilizarea XBRL va aduce beneficii importante în procesul de pregătire, analiză şi comunicare de informaţii de afaceri prin economii de costuri, o eficienţă mai mare, şi o mai bună fiabilitate a tuturor celor implicaţi în furnizarea sau folosirea datelor financiare.

Fond

În 1998, Charlie Hoffman, un singur CPA care a lucrat pentru o firmă mică CPA în Washington, a avut ideea de a XBRL ca o modalitate de a transforma în totalitate de afaceri de raportare. Charlie înregistrată de susţinere a AICPA Lancea la dezvoltarea XBRL cu scopul de a asigura un standard, XML bazat pe limbaj de afaceri pentru digitizării rapoarte în conformitate cu normele contabile în fiecare ţară din lume. XBRL International este un consorţiu la nivel global, cu peste 250 de lider organismele cu atribuţii de schimb şi oportunitatea de a financiare şi de afaceri de raportare a datelor. Prin eforturile de AICPA şi membrii săi, un cadru al caietului de sarcini şi taxonomii a fost produs pentru a sprijini asigurarea unui standard, XML bazat pe limbaj de afaceri pentru digitizarea rapoarte. XBRL SUA (SUA jurisdicţia XBRL International) funcţionează sub AICPA voluntar comisie structura de la 1999-2006, până când aceasta a devenit o, nu-pentru-profit, în septembrie 2006. Ca fondator şi membru activ al XBRL SUA, AICPA susţine adoptarea prin dezvoltarea de instrumente de educaţie şi de a ajuta membrii noştri să pună în aplicare şi să adopte XBRL. AICPA personalul şi membrii săi sunt reprezentate pe mai multe comisii şi grupuri de lucru din SUA şi XBRL XBRL International, inclusiv un loc pe XBRL International de Comitetul Director.

Care sunt utilizările potenţiale ale XBRL-

- XBRL poate fi aplicat la o gamă foarte largă de afaceri şi financiare de date. Printre altele, el poate manipula:

o Compania interne şi externe de raportare financiară şi de afaceri;

o de afaceri de raportare şi de schimb de informaţii în cadrul tuturor tipurilor de reglementare, inclusiv a autorităţilor fiscale şi financiare, băncile centrale şi guvernele;

o depunere a rapoartelor de credit şi de aplicaţii;

o evaluări de risc de credit;

o de autoritate de contabilitate literatura, oferind o modalitate standard de a descrie documentele contabile furnizate de către organismele cu autoritate.

Care sunt beneficiile utilizării XBRL-

- Prin utilizarea XBRL, companii şi alţi producători de informaţii financiare şi rapoarte de afaceri pot să automatizeze procesul de colectare de date. De exemplu, date de la diferite divizii companie cu diferite sisteme de contabilitate pot fi asamblate rapid, ieftin, eficient şi în cazul în care surse de informaţii au fost actualizat la utilizarea XBRL.

- Pentru AICPA membrii care slujesc în management financiar, de audit, precum şi de tehnologia informaţiei roluri, XBRL va simplifica elaborarea de rapoarte financiare şi de afaceri interne şi externe de luare a deciziilor. XBRL va îmbunătăţi în mod semnificativ capacitatea de CPAS în gestiunea financiară a mai precis directă şi publică informaţii financiare pentru investitori, de reglementare, analişti, creditorii, precum şi a altor actori cheie.

- XBRL nu este doar pentru raportarea la SEC. De posibile viitoare foloseşte pentru XBRL include raportarea la creditori, IRS si alte organisme de reglementare.

- XBRL facilitează convergenţă a standardelor de contabilitate de capacitatea financiară de a se alinia concepte taxonomii în rândul publicului.

- XBRL facilitează principiu pe baza de contabilitate, pentru că reduce nevoia de a-ţi faci griji în cazul în care elementul este raportat, dar numai că este.

- XBRL drive îmbunătăţeşte transparenţa şi eficienţa pieţelor de capital, ajutând analişti şi alţi utilizatori de informaţii financiare şi de afaceri găsi faptele relevante.

- XBRL îmbunătăţeşte eficienţa de pe pieţele de capital, prin reducerea costurilor asociate cu care se referă la o companie de pe piaţă şi de a face mai accesibile pentru întreprinderile mici şi mid-capac companii.

Preview document

Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile - Pagina 1
Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile - Pagina 2
Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile - Pagina 3
Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile - Pagina 4
Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile - Pagina 5
Utilizarea standardului XBRL în raportarea informației financiar-contabile - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Utilizarea Standardului XBRL in Raportarea Informatiei Financiar-Contabile.doc

Te-ar putea interesa și

Rolul informației contabile în managementul modern

Introducere Economia actuala este globală, deschisă şi imediată. Succesul firmei moderne depinde în directă măsură de capacitatea managerilor şi a...

Integrarea Tehnologiilor în Analiza Financiar Contabilă

Cuvinte Cheie Tehnologii informationale, impact, financiar-contabil, firma, sisteme informatice integrate, implementare sisteme informatice, TI,...

Hitachi Produse și Servicii XBRL

INTORDUCERE XBRL este un mijloc de comunicare mai rapid, mai usor şi mai eficient al informaţiei financiar-contabile. De fapt este un subset al...

Cele Mai Bune Practici de Contabilitate Financiară cu mySAP ERP Financials

1)Introducere Ce este un ERP? Termenul de ERP (Enterprise Resource Planning) este o categorie de aplicaţii software pentru gestiunea activitǎţii...

Produse și Servicii XBRL

Produse și servicii XBRL: Invoke XBRL Software Suite 1. Introducere XBRL este un standard internațional creat de XBRL International, un...

Ai nevoie de altceva?