Sisteme informatice și informaționale dintr-o firmă

Extras din referat

Resurse Informatice si de Comunicatii (RIC): toate dispozitivele de tiparire/imprimare, dispozitive de afisare, unitati de stocare, si toate activitatile asociate calculatorului care implica utilizarea oricarui dispozitiv capabil sa receptioneze email, sa navigheze pe site-uri de Web, cu alte cuvinte, capabil sa transmita, stocheze, administreze date electronice, incluzand: servere, calculatoare personale, calculatoare de buzunar, sisteme de procesare distribuita, resurse de telecomunicatii, medii de retea, telefoane, faxuri, imprimante si alte accesorii. La acestea se adauga procedurile, echipamentul, facilitatile, programele si datele care sunt proiectate, construite, puse in functiune (operationale) si mentinute pentru a crea, colecta, inregistra, procesa, stoca, primi, afisa si transmite informatia.
In organizatia noastra informatiile sunt clasificate astfel:
- Publice.Aceste sunt informatii accesibile oricarui utilizator de interiorul sau exteriorul firmei.Divulgarea,utilizarea neautorizata sau distrugerea acestora nu produce efecte asupra firmei sau aceste efecte sunt nesemnificative. Exemplu: informatiile cu scop publicitar.
- Interne.Aceste informatii sunt accesibile persoanelor din cadrul organizatiei,fara a aduce prejudicii. Exemplu: toate informatiile referitoare la contracte,la produsele obtinute si la materialele folosite pentru obtinerea acestora,la informatile despre clienti precum si rapoartele.
Directorul firmei se intereseaza in mod direct de schitele facute de inginerii din sectia de proiectare,de buna realizare a produselor finite


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informatice ai Informationale dintr-o Firma.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!