Recunoaterea Feței

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Utilizarea biometriei se apropie, putem fi siguri de asta. Dar industria biometriei a facut si greseli: nu toate promisiunile pe care le-au sustinut producatorii au dus la crearea de sisteme care sa functioneze in parametrii pretinsi initial. S-a spus despre multe produse ca nu satisfac cu adevarat nevoile utilizatorilor finali. Unele sisteme biometrice implementate au facut gafe de notorietate. Un astfel de sistem a reusit sa il impiedice pe seful unei sectii de Politie din Marea Britanie sa intre in propriul birou.

Evident unele asteptari au fost prea mari. De exemplu, poate recunoasterea faciala sa depisteze figura unui terorist dintr-o multime? Testele efectuate pana acum nu au dovedit un grad de acuratete suficient de bun pentru a evita retinerea unui numar mare de nevinovati. Asta nu inseamna ca sistemele ce folosesc imagini ale fetei nu sunt utile, departe de asa ceva. Avand imagini bune, camere video de inalta calitate amplasate in locuri potrivite si baze de date cu imagini valide se pot crea aplicatii valoroase cum ar fi identificarea huliganilor de la meciurile de fotbal sau reducerea infractionalitatilor rutiere.

In orice caz bancile nu considera inca sistemele biometrice ca avand suficienta acuratete. Imaginati-va scenariul: introduceti cardul intr-un ATM (bancomat) si in loc sa introduceti codul PIN puneti degetul cel mare de la mana pe un cititor special. Amprenta este comparata cu informatiile existente pe card si daca se potriveste aveti acceptul sa faceti tranzactia. Suna bine, doar daca nu sunteti unul din acel mic procent de erori de citire/ interpretare ce pot aparea. Pot clientii sa accepte o astfel de situatie neplacuta? Cele mai multe dintre banci inca nu vor sa isi asume riscul de a afla.

Astfel de sisteme functioneaza insa bine in locuri unde identificarea corecta este esentiala si nu este usor de facut. Unilink Justice Devision a implementat un sistem la un Centru de Primire a Imigrantilor din Marea Britanie, sistem ce memoreaza datele biometrice (amprenta digitala si imagine faciala) a tuturor noilor imigranti. Astfel sistemul identifica pe fiecare individ pe toata perioada cat sta acolo (la cabinetul medical, la magazin, la biblioteca etc), avand grija sa nu se produca confuzii. Acesta este un aspect important mai ales ca se fac multe vizite si cei aflati in centru se pot amesteca cu vizitatorii. Sistemul are grija sa iasa doar cine trebuie din institutie. Aflat de mai putin de un an in functiune, sistemul s-a dovedit eficient.

Sisteme asemanatoare se pot implementa si in puscarii pentru a impiedica schimbarea de identitate. Compania Unilink planuieste sa imbunatateasca sistemul prin includerea recunoasterii faciale a vizitatorilor care vin frecvent la Centrul de Imigrare, permitandu-le sa fie mai usor identificati de sistem si sa evite statul la rand.

Acest program seamana cu cel ce se vrea implementat pentru calatorii regulati ai liniilor aeriene si care presupune

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recunoaterea Fetei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 287 cuvinte
Nr caractere:
13 139 caractere
Marime:
258.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Tag-uri:
tehnologie, recunoasterea fetei
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Profesorului:
Ileana Nicolae
Sus!