Piața Soluțiilor de Management al Documentelor

Extras din referat Cum descarc?

Tendinte actuale in managementul documentelor
In multe organizatii, informatii esentiale sunt ,,inchise" in teancuri de hartii sau in ,,insule" izolate de informatii electronice. Companiile si institutiile sunt coplesite de cerintele de gestionare a informatiilor, de conformitate cu cerintele legale, diverse regulamente/reglementari specifice, avand costuri de gestionare a informatiilor in continua crestere .
Organizatiile sunt preocupate mai mult ca niciodata de managementul documentelor. Mai mult de 80% din informatia dintr-o organizatie este informatie nestructurata. Datorita exploziei acestui tip de informatie, organizatiile au nevoie de solutii si strategii pentru a le ajuta la controlul si transformarea acesteia intr-un avantaj, transformarea riscului intr-o oportunitate si reducerea costului utilizarii informatiei .
Fig. nr.1 Circuitul informatiei nestructurate (*www.marketwatch.ro)
Gestionarea si comunicarea intr-un mod structurat si eficient a informatiilor in cadrul unei organizatii este o activitate complexa si dificil de realizat, dar reprezinta una dintre bazele functionarii organizatiilor.
Fluxul si gestiunea documentelor sunt elemente critice pentru succesul unei organizatii, fie ca este vorba de documente scanate, documente electronice generate pe calculator sau formate complexe de fisiere. Livrarea informatiei corecte, catre persoana potrivita, la momentul potrivit este un element fundamental al activitatii zilnice.
Dezvoltarea societatilor comerciale impune cautarea unor solutii de compromis pentru accelerarea schimburilor de documente, conservarea lor, intr-un cadru legal evolutiv si cu costuri rezonabile.
Exista mai multe aspecte care impun utilizarea unui produs de management al documentelor, insa cele mai evidente ar fi: 
-evitarea sincopelor in trasmiterea fizica a documentelor; 
-reutilizarea informatiilor existente;
-adaptarea la cerintele tehnologice ale partenerilor; 
-promovarea unei imagini coerente si consitente;
-necesitatea incadrarii in anumite standarde. 
Orice aplicatie de document management trebuie sa aiba in vedere: 
- registratura electronica; 
- managementul documentelor de uz current - indexare, versionare, procesare pe flux, control al accesului, mecanisme de regasire; 
- managementul documentelor din arhiva organizatiei - digitizare, indexare, mecanisme de regasire, control al accesului, interval de pastrare.
2. DOCUMENTUM - lider in managementul ciclului de viata a informatiilor
Compania EMC este liderul mondial in sisteme, software, servicii si solutii de stocare si gestiune a informatiilor. EMC Documentum ofera solutii de gestiune a continutului unei organizatii (eng. Enterprise Content Management) ca parte a strategiei de gestionare a ciclului de viata al informatiei (ILM - Information Lifecycle Management) .
Intr-o singura platforma, Documentum permite oamenilor sa colaboreze pentru crearea, gestiunea, distribuirea si arhivarea informatilor esentiale proceselor de afaceri - incluzand documente, email-uri, pagini de web, inregistrari si multimedia.
Fiind mult mai mult decat o baza de date pentru continut nestructurat, Documentum livreaza o solutie pentru gestiunea intregului ciclu de viata al documentelor la nivel de organizatie .


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Solutiilor de Management al Documentelor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!