Inteligenta artificiala si inteligenta afacerii

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
"Lumea s-a schimbat mai mult in ultimii 100 de ani decat in oricare alt secol din istorie. Motivul nu este unul politic sau isotric, ci unul tehnologic -  tehnologii care au provenit direct din progresele domeniului stiintei fundamentale".
O scurta istorie a timpului, Stephen Hawking
Ceea ce fizicianul britanic, Stephen Hawking, a evidentiat in citatul de mai sus este ca aspecte ale vietii umane au fost transformate, intr-un ritm fara precedent, de evolutia stiintifica si tehnologica. Ceea ce, acum un secol, pareau a fi inventii de neimaginat, acestea au devenit acum nu numai obisnuite, dar sunt considerate ca fiind si necesitati ale vietii de zi cu zi. Suntem inconjurati de obiecte si sisteme carora nu le dam foarte mare importanta, dar care ne afecteaza profund modul in care gandim si actionam. 
In doar 100 de ani, multe sisteme au suferit schimbari dramaticale. De exemplu, in cadrul sistemului de transport, acum un secol apareau primele masini. O astfel de schimbare intalnim si in cazul sistemului de comunicare, insa o evolutie impresionanta poate fi sesizata in cadrul sistemului medical. In doar 100 de ani, sperata de viata a unei persoane a crescut de la 44 la 76 de ani, dupa cum arata un studiu realizat de cei de la Adevarul.ro.
2. Prima masina inteligenta
Inteligenta artificiala reprezinta studiul si crearea acelor masini care pot indeplini sarcini ce necesita o anumita inteligenta, in cazul in care o persoana ar face acelasi lucru. Acest camp in continua dezvoltare si permanenta schimbare combina programarea, ingineria robotica, matematica, neurologia si chiar pshihologia. Fiind rezultatul unui amalgam de stiinte, inteligenta artificiala are o istorie imprastiata. Aceasta are o multitudine de procese, intrucat fiecare idee noua a ajutat la imbogatirea acestui concept. 
Motorul Analitic
Matematicianul britanic Charles Babbage a fost cel care, in anii 1830, a avut prima idee legata de "masina inteligenta", idee careia i-a atribuit termenul de "motor analitic". Acesta a fost un renumit profesor de matematica al Universitatii Cambridge inainte sa-si dea demisia, dedicanu-si timpul ideii sale revolutionare. 
Conceptia conform careia o masina putea indeplini mai multe sarcini concomitent a fost imprumutata de la razboaiele industriale Jacquard, inventate de inginerul francez Joseph-Marie Jacquard in anul 1805. Cum razboiul urma un model pentru a realiza tesatura, Babbage si-a dat seama ca instructiunile introduse intr-o masina ar putea reprezenta la fel de usor secventa de instructiuni necesare pentru a efectua un calcul matematic.
Prima sa incercare s-a numit Motorul Difference. Acesta putea sa transforme instructiuni inscriptionate pe un card de intrare in aranjamente de parti mecanice, sa stocheze variabile in niste roti special pozitionate, sa realizeze operatii logice cu uneltele si sa livreze rezutatul pe carduri de iesire inscriptionate.
Cea de-a doua incercare a lui Babbage este reprezentata de o masina mai mare, numita Motorul Analitic. Acesta a fost proiectat pentru realizarea diferitelor tipuri de calcule, precum cele necesare pentru crearea tabelelor de navigatie, dar si citirea de simboluri, altele decat cele numerice. Insa, din cauza unor probleme financiare si tehnice, aceasta idee nu a putut fi finalizata. A trecut aproape un secol si jumatate pana cand o masina asemanatoare sa apara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inteligenta artificiala si inteligenta afacerii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Thomas, P. (2015). Artificial Intelligence. Thomson Gale, p. 7, pp. 15-29, pp. 49-50, p.98
2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Inteligen%C8%9B%C4%83_artificial%C4%83
3. https://adevarul.ro/locale/constanta/de-traim-doua-mai-decat-100-ani-s-a-schimbat-mintea-corpul-devenit-mai-longevivi-explicatiile-specialistilor-1_5540ed62cfbe376e35af0d5e/index.html
4. https://www.educba.com/artificial-intelligence-vs-business-intelligence/
5. https://dataconomy.com/2018/02/ai-transforming-business-intelligence/
6. http://www.catia.ro/articole/ai/ai.htm
7. https://www.cmswire.com/information-management/artificial-intelligence-is-the-new-business-intelligence/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!