Pompa centrifugala de apa pentru racire motor

Cuprins referat Cum descarc?

1. Date de proiectare;
2. Teoria pompelor centrifugale -  generalitati, functionare;
3.Pompe de apa centrifugale pentru sistemul de racire a autovehiculelor;
4.Constructia unei pompe de apa centrifugala; 
5.Studiul solutiilor similare si a tendintelor de dezvoltare;
6. Avantaje si dezavantaje ;
7.Calculul unei pompe;


Extras din referat Cum descarc?

Debit maxim: 5000 l/h
Turatie maxima motor: 6000 rot/min
Presiune maxima (la iesirea din pompa): 2.5 bar
Fluid de lucru: apa
Temperatura de lucru a fluidului: 100?C
2. Teoria pompelor centrifugale - generalitati
Pompele centrifugale au fost si sunt folosite in diferite domenii de activitate, la vehicularea fluidelor .
Tinand seama de faptul ca pompa calculata este centrifugala, trebuie precizat ca pompele centrifugale sunt construite de pentru a introduce sau extrage debite mari de fluid, la presiuni joase.
Pompele centrifugale au diferite intrebuintari in activitatile omului, putand fi folosite pentru extragerea apei din puturi, pentru irigarea zonelor agricole si in general unde s-a ivit nevoia transportului de fluid pe distante si nivele diferite.
Aceste pompe sunt folosite si la sistemul de racire al motorului cu ardere interna, dar si la motoarele electrice.
Pompa este o masina care transforma energia mecanica primita de la o sursa de antrenare in energie hidraulica. Astfel, energia transmisa lichidului poate fi utilizata potrivit scopului dorit: alimentare cu apa, transport hidraulic, actionare hidraulica etc. 
Deoarece pompele sunt destinate mai ales transportului de lichide la distante si nivele diferite, utilizarea lor s-a impus aproape pretutindeni unde s-a ivit necesitatea unui astfel de transport. 
In industrie, pompele sunt utilizate nemijlocit in diverse procese tehnologice, vehiculand o mare varietate de lichide, sau in scopuri auxiliare pentru alimentari cu apa industriala si potabila. 
In agricultura, pompele se utilizeaza in sistemele de irigatii si desecari, in sistemele de alimentare cu apa a localitatilor rurale, a fermelor, sau direct in procesul de productie prin atasarea lor la diverse masini agricole, cum sunt cele de combatere a daunatorilor.
Se poate afirma fara a gresi ca pompa centrifuga este cea mai raspandita dintre toate tipurile constructive existente in prezent in lume. De altfel, tendinta actuala pe plan mondial este aceea de a utiliza astfel de pompe chiar in domenii in care in mod obisnuit se folosesc pompe cu piston sau pompe cu angrenaje, respectiv in domeniul debitelor relativ reduse si a presiunilor ridicate. 
Aceasta tendinta se datoreste atat simplitatii constructive a pompei centrifuge, cat si cheltuielilor de exploatare mai reduse. Totodata, prin utilizarea motoarelor de antrenare cu turatii ridicate, s-a reusit sa se obtina valori ale presiunii de refulare care anterior nu puteau fi obtinute decat cu pompe cu piston


Fisiere in arhiva (1):

  • Pompa centrifugala de apa pentru racire motor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!