Sistem de Management al Calitatii

Extras din referat Cum descarc?

1.1 Managementul sistemelor si proceselor 
Conducerea si functionarea cu succes a unei organizatii necesita administrarea acesteia de o maniera sistematica si transparenta. Reusita ar trebui sa rezulte din implementarea si mentinerea unui sistem de management al calitatii care este conceput pentru a imbunatati continuu eficacitatea si eficienta performantelor organizatiei prin considerarea necesitatilor partilor interesate. Activitatea de management al unei organizatii include printre alte categorii de management, managementul calitatii. 
Managementul de la cel mai inalt nivel ar trebui sa stabileasca o orientare catre client a organizatiei prin: 
a) definirea de sisteme si procese care sa poata fi clar intelese, conduse si imbunatatite atat din punct de vedere al eficientei cat si al eficacitatii, si 
b) a se asigura de functionarea si controlul eficient si eficace al proceselor precum si de datele si masurile utilizate pentru a determina o functionare satisfacatoare a organizatiei. 
Exemple de activitati prin care se stabileste o orientare catre client a organizatiei includ: 
- definirea si promovarea proceselor care conduc la o functionare imbunatatita a organizatiei, 
- obtinerea si utilizarea datelor si informatiilor de proces pe o baza continua, 
- directionarea progreselor spre imbunatatire continua, si 
- utilizarea metodelor adecvate pentru a evalua imbunatatirea procesului, cum ar fi autoevaluarea si analiza efectuata de management. 
Organizatia trebuie sa stabileasca, sa documenteze, sa implementeze si sa mentina un sistem de management al calitatii si sa imbunatateasca continuu eficacitatea acestuia.
Organizatia trebuie 
a) sa identifice procesele necesare sistemului de management al calitatii si aplicarea acestora in intreaga organizatie
b) sa determine succesiunea si interactiunea acestor procese, 
c) sa determine criteriile si metodele necesare pentru a se asigura ca atat operarea cat si controlul acestor procese sunt eficace, 
d) sa se asigure de disponibilitatea resurselor si informatiilor necesare pentru a sustine operarea si monitorizarea acestor procese
e) sa monitorizeze, sa masoare s i sa analizeze aceste procese si 
f) sa implementeze actiuni necesare pentru a realiza rezultatele planificate si imbunatatirea continua a acestor procese. 
1.2 Documentatie 
Managementul ar trebui sa defineasca documentatia, inclusiv inregistrarile relevante necesare pentru a stabili, implementa si mentine sistemul de management al calitatii si pentru a sustine functionarea eficienta si eficace a proceselor organizatiei. 
Natura si amploarea documentatiei ar trebui sa satisfaca cerintele contractuale, reglementate si legale precum si necesitatile si asteptarile clientilor si altor parti interesate si ar trebui sa fie adecvate pentru organizatie. Documentatia poate fi sub orice forma si pe orice mediu suport adecvat pentru necesitatile organizatiei. 
In scopul furnizarii documentatiei care sa satisfaca necesitatile si asteptarile partilor interesate managementul ar trebui sa ia in considerare : 
- cerintele contractuale provenite de la clienti si alte parti interesate, 
- acceptarea standardelor internationale, nationale, regionale si ale sectoarelor industriale, 
- cerintele relevante legale si reglementate, 
- deciziile organizatiei, 
- sursele de informare externa relevante pentru dezvoltarea competentelor organizatiei, si 
- informatiile referitoare la necesitatile si asteptarile partilor interesate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Management al Calitatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!