Procesarea digitală a semnalelor - filtre

Extras din referat Cum descarc?

Filtrele sunt circuite electronice care efectueaza functii de prelucrarea semnalelor, special destinate pentru a elimina componentele de semnal nedorit si / sau intari cele vrute.
Cele mai comune tipuri de filtre electronice sunt filtrele liniare, indiferent de alte aspecte legate de proiectarea lor.
Istorie
Cele mai vechi forme de filtre electronice sunt filtrele liniare pasive analogice, construite folosind doar rezistente si condensatori sau rezistente si inductoare. Acestea sunt cunoscute sub denumirea filtre de RC si respectiv RL pol singular. Filtre multipole LC mult mai complexe, au existat de asemenea de multi ani si functionarea unor astfel de filtre este bine inteleasa cu multe carti ce au fost scrise despre ele.
Filtrele hibrid de asemenea, au fost facute, care, de obicei implica combinatii de amplificatoare analogice cu rezonatoare mecanice sau linii de intarziere. Alte dispozitive, cum ar fi linii de intarziere CCD au fost, de asemenea, folosite ca filtre discrete de timp. Cu disponibilitate de procesare de semnal digital, filtrele active digitale au devenit comune.
Clasificarea de tehnologie
Filter pasive
Aplicatii liniare de filtre pasive sunt bazate pe combinatii de rezistoare (R), inductoare (L) si condensatori (C). Aceste tipuri sunt cunoscut colectiv ca filtre pasivw, deoarece nu depind de o sursa de alimentare externa.
Semnale inductoare bloc de inalta frecventa, si semnalele de conduita de frecventa joasa, in timp ce condensatori fac invers. Un filtru in care semnalul trece printr-un inductor, sau in care un condensator furnizeaza o cale de impamantare, prezinta mai putina atenuare a semnalelor de frecventa scazuta decat a semnalelor de frecventa inalta si este un filtru low-pass. In cazul in care semnalul trece printr-un condensator, sau are o cale de impamantare printr-un inductor, apoi filtrul prezentat mai putina atenuare a semnalelor de inalta frecventa decat semnalele de frecventa scazuta si este un high-pass filter. Rezistente singure nu au nici o proprietate de frecvente - selective, dar se adauga la inductoare si condensatori pentru determinarea constantelor de timp-circuit, si, prin urmare, a frecventelor la care se raspunde.
La frecvente foarte mari (mai sus de circa 100 de megahertzi), uneori, inductoare format din buclele sau benzi dintr-o singura foaie de metal, si condensatori constau din benzi de metal adiacente. These inductive or capacitive pieces of metal are called stubs . Aceste inductiv sau capacitiv de piese din metal sunt numite resturile.
Inductoarele si condensatori sunt elemente reactive de filtrare. Numarul de elemente determina ordinea de filtru. In acest context, un circuit LC reglate a fi utilizate intr-o banda de-pass-stop sau banda de filtru este considerata un singur element, chiar daca este alcatuita din doua componente.
Tipuri de elemente single
Cel mai simplu filtru pasiv consta dintr-un singur element reactiv. Acestea sunt construite din RC, RL, LC sau elemente RLC.
Calitate sau factorul "Q" este o masura care este uneori folosit pentru a descrie filter simple banda-pass sau banda-stop. Un filtru este declarat de a avea un mare Q, daca acesta alege sau respinge o gama de frecvente care este ingust, in comparatie cu centrul de frecventa. Q poate fi definita ca raportul dintre frecventa impartita de catre centrul de 3dB de latime de banda. It is not commonly employed with higher order filters where other parameters are of more concern. Nu este frecvent angajat pentru filtre cu odine mai mare, unde alti parametri sunte de mai mult interes.
Filtru L


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesarea Digitala a Semnalelor - Filtre.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!