Prezentare Accident Aviatic

Extras din referat

25 mai 1979 , zborul 191 , o aeronava McDonnell - Douglas DC 10 seria 10 (DC - 10 - 10) (N110AA) a rulat de la poarta de imbarcare spre Aeroportul International Chicago - O'Hare , Illinois 
Conditiile meteo in momentul decolarii erau bune si viteza vantului raportata era de 40 km/h pe directia 020". Zborul 191 a primit aprobare de rulare la pista 32R pentru decolare.
Cardul de decolare arata ca trimerele stabilizatorului erau setate pentru urcarea botului aeronavei cu 5grd, flapsurile erau setate la 10 grd iar greutatea la decolare era 172 t.
Avionul a rulat pana la pozitia de asteptare la pista. La ora 15.02 i s-a dat aprobare de decolare. Rulajul la decolare a decurs normal pana in momentul in care sectiuni din structura pilonului motorului numarul 1 stanga, au inceput sa se desprinda din aeronava. 
Martorii au vazut fum iesind din motorul numarul 1, acesta desprinzandu-se, trecand peste aripa si cazand pe suprafata pistei. Zborul 191 s-a desprins de la sol dupa aproximativ 1800 m de pista, la 91 m deasupra acesteia, fara un motor, cu aripile la nivel, dar imediat aeronava a inceput sa se incline in stanga si sa se rasuceasca, botul aeronavei s-a indreptat in jos si aeronava a inceput sa coboare.
In coborare aeronava s-a rasucit pana cand aripile trecusera de verticala. Zborul 191 s-a prabusit pe un camp la aproximativ 1500 m de capatul pistei 32 R. 
Aeronava a fost distrusa la impactul urmat de un incendiu si apoi o explozie. Doua persoane de la sol au decedat, altele doua au suferit arsuri de gradul 2 si 3, iar dintre cele 271 de persoane de la bord nu au existat supravietutitori.
Informatii despre aeronava
Zborul 191 era o aeronava McDonnell Douglas MD10 , proprietatea , si in exploatarea American Airlines , avea 3 motoare GE CF 6 - 6 D Conform producatorului , motorul cantarea 5221 kg , pilonul 845 kg , cu o greutate totala a ansamblului de 6099 kg 
O data cu pierderea acestui ansamblu , centrul de greutate al aeronavei s-a modificat , de la 2 % la 22 % MAC (mean aerodynamic chord - coarda aerodinamica principala) si s-a mutat spre dreapta cu 30,22 cm 
Informatii meteo
Vremea era buna in momentul decolarii zborului 191 , observatiile la sol la Aeroportul International O'Hare au fost urmatoarele :


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare Accident Aviatic.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!