Noutăți în examinarea cu ultrasunete

Extras din referat Cum descarc?

Procesul tehnologic de elaborare a materialelor metalice este complex, in desfasurarea acestuia intervenind o serie de factori care favorizeaza mai mult sau mai putin prezenta  discontinuitatilor in material. 
Discontinuitatile in structura materialelor metalice din care sunt confectionate piesele, pot fi puse in evidenta si prin incercari nedistructive. Una din metodele de testare nedistructiva a materialelor metalice, curent utilizata in practica este metoda ultrasonica.
Utilizarea cu succes a metodelor ultrasonice in evidentierea discontinuitatilor in structurile metalice ale pieselor este conditionata de cunoasterea:
-a provenientei;
-a formei ;
-a orientarii probabile a discontinuitatilor.
Principiul de baza al aplicatiei
Efectuarea unui control nedistructiv cu ultrasunete, consta in principiu, in transmiterea unor vibratii (unde) ultrasonice, produse de un generator de unde, in piesa care se examineaza.
In piesa, aceste vibratii isi modifica intr-o oarecare masura forma, rezultatul obtinut fiind vizualizat pe un ecran al unui instrument de masura si interpretat apoi de un operator.
In principiu, ultrasunetele sunt reflectate de orice suprafata si de orice defect intern. In majoritatea cazurilor acelasi traductor emite si receptioneaza ultrasunetele.
Impulsurile ultrasonice sunt convertite in semnale electrice afisate pe ecran. 
Amplitudinea semnalului reflectat este oarecum proportionala cu marimea defectului.
Timpul sonic parcurs ne da informatii privind locul defectului. 
Suprafatele frontale si de fund dau ecouri mari.
Zona de control este incadrata intr-o poarta electronica in interiorul careia vor fi evaluate numai defectele.
Se stabileste un prag care decide daca defectul gasit este critic.
Marimea acestui prag se determina uzual, folosind fie amplitudinea ecoului de la un reflector cunoscut, cum ar fi ecoul de fund, fie ecoul provenit de la un defect artificial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Noutati in Examinarea cu Ultrasunete.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!