Istoria puțin cunoscută a aviației

Extras din referat Cum descarc?

In 1961, inventatorul roman a fost contactat de aviatia americana, pentru care a lucrat la diferite proiecte "Top Secret" timp de sapte ani. Doar cei care studiaza arhivele mai stiu ca, inainte de lansarea ipotezei originii extraterestre a "farfuriilor zburatoare", Henri Coanda a inventat un aparat care semana izbitor cu un OZN. In anii '60, romanul a lucrat pentru US Air Force si pentru NASA, in programe secrete de cercetare. Atit de secrete incit nici acum nu se stie exact care a fost contributia lui la dezvoltarea tehnicii aerospatiale americane. Coanda nu este insa decit unul dintre "vizionarii" care si-au depasit cu mult epoca. La inceputurile aviatiei, cu mult inainte ca "Stealth"-ul sa fie construit in secret de americani, un alt roman s-a preocupat de realizarea unui avion "invizibil".
Esecul canadian 
"Aerodina" a fost un proiect fantastic, ce depasea posibilitatile tehnice ale timpului in care a fost conceput. Studiile au fost reluate  dupa doua decenii, de un consortiu canadian, finantat de americani. Era un program stiintific ultrasecret despre care nu se stie decit ca s-a incheiat in 1961, printr-un esec. Se pare ca sef al colectivului de cercetatori a fost englezul John Frost care insa a "uitat" sa-l coopteze si pe Coanda in acest proiect. De la inceput, cercetatorii au intimpinat mari dificultati, pe care doar romanul i-ar fi putut ajuta sa le depaseasca. L-au contactat doar intr-un tirziu, cind deja se cheltuisera o groaza de bani, fara rezultate concrete. Se pare insa ca acesta a refuzat sa le acorde atunci sprijinul. Cercetarile canadiene s-au incheiat in 1961 prin construirea unui prototip, care insa nu a functionat. Probabil pentru a justifica banii cheltuiti intre 1953 si 1961, canadienii au afirmat ca "Efectul Coanda" nu poate fi folosit in acest domeniu. Savantul roman nu a fost insa prea impresionat de nereusita canadienilor. In 1956 si-a brevetat din nou inventia, intr-o forma dezvoltata, tot in Franta. De aceasta data, aparatul se numea clar: "Soucoupe volante" - farfurie zburatoare. La fel ca majoritatea proiectelor lui Coanda, si acesta era "TOP SECRET". 
"Am vazut obiectul intr-o baza ultrasecreta" 
Nu este exclus ca esecul canadian sa fi fost doar un nor de fum, menit sa "ascunda" oficial proiectul aerodinei. Dupa 1961 nu s-a mai vorbit despre aceasta inventie


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria putin Cunoscuta a Aviatiei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!