Harold Schonhorn și Ralph H Hansen

Extras din referat Cum descarc?

In studiile recente asupra tratarii suprafetelor polimerilor am examinat aspecte suplimentare ale udarii si indepartarii straturilor limita slabe ale acestora. Udarea nu este unicul criteriu pentru formarea unei imbinari adezive, ceea ce este mai important este sporirea fortei de coeziune a suprafetei care poate avea o rezistenta mecanica slaba. Multi polimeri, in particular polietilena si politetrafluoroetilena, care sunt dificil de lipit, au un strat limita propriu slab, fiind deci necesar un tratament.
Fig I.3.5 Rezistenta de rupere la tractiune a compositului aluminiu/ adeziv epoxidic/ pelicula de polietilena/ adeziv epoxidic/ aluminiu reprezentata ca functie de temperatura formarii imbinarii pentru o varietate de tratamente de suprafata asupra polietilenei.
- polietilena netrata (nici un tratament al suprafetei).
- Marlex 5003 polietilena cristalizata din 0.04% solutie in xilen la 85?C si apoi turnata in 10 milioane de foi la 160?C. Nici un tratament al suprafetei.
- pelicula de polietilena expusa vaporilor unui amestec in fierbere de hexan si heptan 1:1, pentru 5 minute.
- pelicula de polietilena iradiata cu un generator van der Graaff la o doza de 10 Mrads.
- pelicula de polietilena expusa la solutie de curatare a sticlei la 80?C pentru 4 minute.
- Polietilena tratata, expusa in heliu activat la 1mm presiune si putere inalta pentru 5 secunde.


Fisiere in arhiva (1):

  • Harold Schonhorn si Ralph H Hansen.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!