Folosirea Corelatiilor Liniare de Trei Variabile în Rezolvarea unor Probleme de Hidrologie a Râurilor

Extras din referat Cum descarc?

vLa rezolvarea unor probleme de hidrologie inginereasca apar frecvent situatii in care este necesar sa se stabileasca relatii  intre diferite fenomene cu caracter aleator, cum sunt: debite maxime si volumul viiturilor cu diferite asigurari, debite maxime pe doua cursuri de apa in zonele de confluenta, nivelurile maxime si marimea valurilor intr-un lac de acumulare etc.
Cercetarea legaturilor dintre doua sau mai multe variabile aleatoare face obiectul metodei corelatiei.
Forma liniara a corelatiei, din punct de vedere analitic, este reprezentata printr-o ecuatie liniara intre o variabila aleatoare Y si alte n variabile aleatoare xi( i = 1....n), numita ecuatie de regresie.
In cazul unei variabile Z dependenta de alte doua variabile X si Y, relatia este de forma 
Valoarea caracteristicii rezultate (z) este functie de doi factori aleatori  (X si Y), ceilalti fiind considerati ca marimi constante (medii), a, b si  c.
Pentru calculul parametrilor a, b si c se aplica metoda celor mai mici patrate. Aceasta consta in determinarea parametrilor a, b si c ai functiei de regresie in asa fel incat suma patratelor abaterilor valorilor reale ale lui Z fata de valorile z calculate cu ajutorul functiei de regresie sa fie minima.
Aceasta conditie se poate scrie


Fisiere in arhiva (1):

  • Folosirea Corelatiilor Liniare de Trei Variabile in Rezolvarea unor Probleme de Hidrologie a Raurilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!