Examinarea nedistructivă prin termografiere în infraroșu

Extras din referat Cum descarc?

Termografia in infrarosu = o metoda ce permite obtinerea, cu ajutorul unui aparat adecvat, a imaginii termice a unei scene termice observate intr-un domeniu spectral din infrarosu.
Imaginea termica = o repartitie structurata a datelor reprezentative ale radiatiei infrarosii provenind de la o scena termica.
Scena termica = o parte a spatiului-obiect care se observa cu o aparatura de termografie in infrarosu.
Examinarea termografica = observarea, masurarea si interpretarea caracteristicilor unei scene termice cu ajutorul unui ansamblu de aparate si instrumente denumite sistem de termografiere. 
Sistem de termografiere = ansamblul de aparate care permite receptionarea si prelucrarea unei imagini termice.
Termograma = rezultatul transcrierii in temperatura a uneia sau mai multor harti de luminanta sau imaginea codificata a unei scene termice.
Convectia termica = procesul de transfer al caldurii prin actiunea combinata a conductiei termice, a acumularii de energie interna si a miscarii de amestec.
Radiatia termica = proces prin care caldura este transferata de la un corp cu temperatura ridicata la un corp cu temperatura coborata, corpurile fiind separate in spatiu.
Corpul negru = un corp perfect care absoarbe integral radiatia termica primita fiind si cel mai bun emitator de radiatie.
Termografia in infrarosu se bazeaza pe captarea radiatiei infrarosii emisa de obiectul examinat si convertirea acesteia prin intermediul unui detector intr-o marime electrica usor de masurat si de codificat pentru vizualizare sau pentru stocare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Examinarea Nedistructiva prin Termografiere in Infrarosu.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!