Depunerea cu fascicul de ioni

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
In acest referat, conceptele generale de proiectare ale sistemului IBD vor fi
discutat din punctul de vedere al mecanismelor de transport cu energie redusa a energiei ionice si a mecanismelor de formare a filmului. Apoi, va fi prezentata recenta aplicatie pentru formarea de film de Fe cu puritate inalta. In cele din urma, un rezumat al metodei IBD.
Depunerea cu fascicul de ioni (IBD) este o metoda directa pentru formarea de pelicule solide de inalta puritate pe un substrat prin iradierea unei fascicule de ioni cu particule mici de energie separata in masa (ioni de materiale solide) intr-un mediu ultra-vid. Prin aceasta metoda, putem obtine cu usurinta filme de metal de inalta puritate imbogatite izotopic sau semiconductoare. Mai mult, putem controla proprietatile filmului selectand energia de iradiere cu ioni. Aceste caracteristici sunt complet diferite de celelalte metode conventionale de purificare, cum ar fi purificarea zonei flotante sau topirea arcului in vid ultra-inalt. In prezent, trei termeni au fost folositi pentru a desemna aceasta tehnica; depunerea pe fascicul de ioni, depunerea directa a fasciculului de ioni si depunerea primara cu fascicul de ioni.
Cuvinte cheie
-Separarea electromagnetica a izotopilor
-Formatul potential
Depunerea cu fascicul de ioni
Depunerea cu fascicul de ioni (IBD) este o metoda directa pentru formarea solidului de inalta puritate filme pe un substrat prin iradierea unei fascicule de ioni cu o energie redusa de energie (ioni de materiale solide) intr-un mediu ultra-vid. De aceasta, putem obtine cu usurinta filme de metal de inalta puritate sau semiconductoare imbogatite izotopic. In plus, putem controla proprietatile filmului selectand energia de iradiere a ionilor. Aceste caracteristici sunt complet diferite de altele metode de purificare conventionale, cum ar fi purificarea in zone plutitoare sau arc topirea in vid ultra-inalt. In prezent, trei termeni au fost folositi pentru a desemna aceasta tehnica; depunerea pe fascicul de ioni, depunerea directa a fasciculului de ioni si depunerea primara a fasciculului de ioni.
Din punct de vedere istoric, metoda IBD se bazeaza partial pe tehnica de separare electromagnetica a izotopilor, care a fost dezvoltata pentru izotopul de uraniu, in timpul celui de-al doilea razboi mondial in cadrul Proiectului Manhattan . In metoda de separare izotopica electromagnetica, ionii care trebuie separati in masa sunt extrasi dintr-o sursa de ioni metalici de mare intensitate la o energie inalta (aproximativ 30-50 keV) si selectate prin utilizarea unui electromagnet. Ioni metalici separati in masa cum ar fi 235U +. Dupa acumularea ionilor izotopi separati in masa (de exemplu, 235U +) in tinta, tinta este supusa unei proceduri chimice de produs elementul izotopic separat in masa sub forma de pulberi de oxid sau de oxhidrida.
In contrast cu tehnica de separare electromagnetica a izotopilor, in Metoda IBD ionii separati in masa sunt in cele din urma decelerati de catre un camp electric, la o energie foarte scazuta pentru a fi depus pe un substrat - intr-un mod tipic, mai jos de 100 eV.


Fisiere in arhiva (1):

  • Depunerea cu fascicul de ioni.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!