Asigurarea calității în domeniul aerospațial

Cuprins referat

1 - Introducere
2 - Tema proiectului
3 - Reglementari aeronautice 
4 - Concluzii
5 - Bibliografie


Extras din referat

1 - INTRODUCERE
In vederea asigurarii interoperabilitatii procedurilor de zbor si tehnicii de aviatie la nivel global, Organizatia Internationala a Aviatiei Civile (ICAO), agentie a Natiunilor Unite, codifica principiile si tehnicile de navigatie aeriana internationala, si se ingrijeste de planificarea si dezvoltarea transportului aerian international. 
La nivel macrozonal, Statele Unite ale Americii, gestioneaza aplicarea politicilor ICAO prin intermediul Federal Aviation Administration (FAA), iar Europa prin intermediul European Aviation Safety Agency (EASA).
La nivel national, Romania implementeaza si asigura aplicarea standardelor si reglementatilor aeronautice emise de ICAO si EASA prin Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) si prin Autoritatea Aeronautica Militara Nationala (Statul Major al Fortelor Aeriene). 
Fig. 1 
2 - TEMA DE PROIECT
Prezentati succint reglementarile aeronautice PART 66, PART 147, PART 145, PART 21J, PART 21G, CS 23, CS 25, CS27 SI CS 29.
Fig. 2 
3 - REGLEMENTARI AERONAUTICE
3.1 - PART 66
Reglementarea aeronautica vizeaza in principal asigurarea navigabilitatii aeronavelor, vizand consemnarea tuturor lucrarilor de reparatii efectuate aeronavei, precum si calificarea/ licentierea personalului tehnic.
Procedura pentru autoritatile competente
AMC 66.B.110 Procedura de modificare a unei licente de intretinere a aeronavelor pentru a include o categorie sau o subcategorie de baza suplimentara
In cazul licentelor generate de calculator, licenta trebuie reinoita.
AMC 66.B.305 Raport de conversie pentru calificarile nationale
Domeniul de aplicare al calificarilor nationale si al licentei din PART 66 ar trebui comparate pe baza unei analize detaliate a calificarii de baza la nivel national si in standardele PART 66. Raportul ar trebui sa identifice unde este diferenta dintre cele doua standard existente. Raportul ar trebui sa arate unde o astfel de diferenta ar duce la o limitare a licentei din PART 66.
GM 66.A.20 (a) Privilegii
Urmatoarele titluri sunt prezentate pentru fiecare desemnare de categorii de mai jos pentru a oferi o indicatie usor de inteles a functiei de serviciu:
Categoria A: mecanic de certificare a intretinerii liniei.
Categoria B1: tehnician de certificare a intretinerii - mecanic.
Categoria B2: tehnician de certificare a intretinerii - avionic.
Categoria C: inginer de certificare a bazei de intretinere.
GM 66.A.45 (f) Formare de tip / sarcina si ratinguri
Examinarile privind calificarile de tip de aeronava din categoria B1, B2 sau C, pot fi efectuate de organizatii de formare aprobate in mod corespunzator in conformitate cu PART 147, stat membru sau o organizatie acceptata de statul membru sa efectueze astfel de activitati
examinare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea calitatii in domeniul aerospatial.docx

Imagini din acest referat

Bibliografie

-  https://www.icao.int/Pages/default.aspx
-  https://www.faa.gov/
-  https://www.easa.europa.eu/
-  https://www.skybrary.aero/index.php/European_Aviation_Safety_Agency_(EASA)
-  http://caa.ro/


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!