Aerodinamica avionului

Extras din referat Cum descarc?

Asupra unei aeronave aflate in zbor actioneaza patru forte care trebuie sa se afle in echilibru. O forta in general poate fi interpretata ca o tragere sau o impingere asupra unui obiect intr-o anumita directie.
Greutatea
Greutatea este o forta orientata intotdeauna spre centrul pamantului. Ea este direct proportionala cu masa avionului si depinde de incarcarea sa. Desi este distribuita asupra intregului aparat, ne putem imagina ca ea este colectata si actioneaza asupra unui singur punct, numit centrul de greutate. In zbor, desi aeronava se roteste in jurul centrului de greutate, orientarea greutatii ramane tot spre centrul pamantului. In timpul zborului greutatea scade constant datorita consumarii combustibilului din rezervoare. Distributia greutatii si centrul de greutate se pot si ele schimba, de aceea pilotul trebuie sa ajusteze constant comenzile pentru a tine avionul in echilibru.
Tractiunea
Tractiunea este asigurata de sistemul de propulsie. Valoarea tractiunii depinde de mai multi factori asociati sistemului de propulsie: tipul motorului, numarul de motoare, comanda motorului, viteza si inaltimea de zbor. In figura alaturata, cele doua motoare ale avionului sunt dispuse sub aripi si orientate paralel cu fuzelajul, deci tractiunea va actiona pe linia central longitudinala a fuzelajului. La unele avioane (de exemplu Hawker-Siddeley Harrier|Harrier directia tractiunii poate varia in functie de evolutia pe care o executa. De exemplu la decolare ea este orientata la un anumit unghi fata de axa longitudinala a avionului, pentru a "ajuta" avionul sa decoleze Insa, la avioanele turboreactoare, desi gazele de ardere sunt evacuate in directie opusa directiei de zbor, acest lucru face ca avionul sa fie "impins" inainte, pe principiul actiune <-> reactiune descris de Newton: oricarei forte de actiune i se opune o forta egala si de sens contrar, numita reactiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aerodinamica Avionului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!