Windows Xp O Noua Optiune In Sistemele De Operare

Extras din referat Cum descarc?

Abstract: Fondata in 1975, compania Microsoft este cea mai mare companie producatoare de software, servicii si tehnologie Internet pentru calculatoarele personale si pentru mediul de business. [1] Se poate spune ca Windows XP continua traditia deja instaurata de predecesoarele Windows NT si Windows 2000. Chiar daca este construit pe nucleul imbogatit al Windows 2000, el este mai usor de folosit si mult mai puternic pentru toate tipurile de utilizatori de PC-uri. In lucrarea de fata voi incerca sa sintetizez cateva din cele mai importante caracteristici ale sale.
Cuvinte cheie: Windows XP, Microsoft, sistem de operare, Internet, Windows 2000, Windows NT, kernel, PC.
Un sistem de calcul este un ansamblu de resurse, de obicei scumpe, avand mai multe caracteristici. Printre acestea se poate mentiona faptul ca el nu ofera utilizatorului o interfata comoda, prietenoasa, fiind astfel extrem de greu de utilizat direct de catre un user neavizat, comun. In plus, din motive economice datorita faptului ca resursele sunt uneori prea scumpe, acestea trebuie utilizate in mod concurent. Astfel, aceasta constituie una din cauzele care au determinat aparitia sistemului de operare.
O definitie [2] a unui sistem de operare ar fi aceea a unui ansamblu de proceduri manuale si de module program care administreaza resursele sistemului de calcul (memorie, procesoare, informatii), rezolvand coflicte de acces si incercand sa optimizeze functionarea acestora.
administreaza utilizatorii trebuind sa defineasca ce este utilizatorul, sa il identifice si sa ii permita accesul la resursele sistemului; testarea componentelor sistemului de calcul; ofera o interfata cu utilizatorul.
II. Sisteme de operare Microsoft disponibile in prezent [3] Microsoft MS-DOS 6. 22 si Windows for WORKGROUPS 3. 11 Este vorba despre o combinatie intre sistemul de operare MS-DOS si o interfata grafica utilizator (Graphical User Interface-GUI) cu posibilitati de conectare la retea pentru clientii care folosesc sisteme uzate moral si au nevoie de acces partajat la fisiere si periferice. Elemente anti-piraterie: Denumirea produsului este tiparita pe Certificatul de Autenticitate.
Microsoft Windows 95 Un sistem de operare pe 32 de biti, cu posibilitati de conectare la Internet, suport multimedia si tehnologie Plug and Play pentru instalarea mai usoara a hardware-ului. Elemente anti-piraterie: Denumirea produsului este tiparita pe Certificatul de Autenticitate.
Microsoft BackOffice Small Business Server 4. 5 Client Acces Licence Small Business Server 4. 5 contine 5 unitati Client Acces Licence (CAL). Este disponibil si un pachet cu Client Acces Licence suplimentare-Client Add Pack. Acesta din urma permite extinderea statiilor de lucru, pentru ca mai multe persoane sa beneficieze de functiile Small Business Server. Client Add Pack include un disc pentru a realiza efectiv cresterea numarului statiilor de lucru si este disponibil cu 5 si 20 de unitati.
Elemente ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Windows Xp O Noua Optiune In Sistemele De Operare
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!