Previzualizare referat:

Extras din referat:

Internet-ul ca retea de calculatoare, ofera alaturi de posta electronica si serviciul de Web; multi considera acest serviciu ca fiind chiar Internet. Este o confuzie care trebuie clarificata de la bun inceput. Web-ul este mult mai cunoscut sub numele sau de WWW (World Wide Web). Acest serviciu a aparut ca o necesitate in mediile academice si s-a impus ulterior, ajungand la o extindere formidabila. WWW este o colectie de documente care au legaturi intre ele. Fiecare document este o pagina de Web; paginile pot fi legate intre ele. Fiecare pagina de Web este de fapt un fisier special, rezident pe un site (se poate aproxima site-ul, pentru simplitatea expunerii cu un folder al hard discului unui server legat la Internet). Paginile de Web contin informatii diverse; paginile fiind legate, inseamna ca utilizatorul are acces la un volum foarte mare de informatii. Paginile sunt create de utilizatori, deci numarul celor care introduc informatiile in retea precum si varietatea acestor informatii este foarte mare.

Utilizatorul paginii poate sa aleaga o legatura spre o alta pagina cu informatii. Selectia se face cu ajutorul unui limbaj specializat, numit HTML (Hyper Text Makeup Language). Informatiile cuprinse in paginile de Web sunt de natura stiintifica, tehnica, culturala, educationala sportiva si permit accesul oricarui utilizator care este cuplat la retea. Prin acest serviciu, se ofera si alte facilitati de acces la programe care se pot copia (de fapt ele se descarca de pe site-ul de Internet, prin functii speciale numite download) toata informatia accesibila poate fi citita si la nevoie memorata de utilizator, prin serviciile pe care le ofera reteaua.

Paginile de WEB contin text, imagini, grafica si sunete; mai mult ele pot contine si animatie. Cei care cauta informatii pe Internet se numesc surferi (prin analogie cu sportul care are acest nume). Volumul de informatii foarte mare existent si usor accesibil asigura succesul serviciului. Dezvoltarile sale sunt in domeniul cumparaturilor electronice; clientul se plimba printr-un magazin virtual, isi alege marfa pe care o doreste si o pune in cos, apoi poate sa revina asupra alegerii sau sa renunte. Puteti incerca acest sistem, accesand site-ul Microinformatica si va puteti plimba prin magazinul virtual de carti al firmei. In sistemele evoluate, plata se face prin mijloace electronice de plata; aceste sisteme presupun existenta unor masuri speciale de identificare a cartilor de credit, problema care nu este rezolvata integral.

Utilizatorul, pentru a avea acces la o informatie prin mai multe metode: cea mai simpla este atunci cand stie unde trebuie cautata informatia; aceasta este situatia cea mai putin probabila. In cele mai frecvente cazuri, utilizatorul stie ce cauta, dar nu stie unde este localizata acea informatie. Pentru acest caz au fost introduse motoare de cautare (numite in terminologia de specialitate browsere). Motoarele de cautare sunt niste programe care, pe baza ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Web Ul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 296 cuvinte
Nr caractere:
6 505 caractere
Marime:
10.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
web, site
Predat:
la gimnaziu
Sus!