Previzualizare referat:

Extras din referat:

Frame-urile reprezinta elementul potrivit pentru designeri atunci cand doresc ca homepage-ul sa aiba o structura corespunzatoare, iar navigarea sa fie pe masura.

1.Planificare si pregatire

In cazul in care doriti sa introduceti frame-uri in homepage, trebuie sa lamu-riti cateva lucruri: In ce scop utilizati frame-urile? Cate frame-uri sunt nece-sare? Cum se impart paginile?

Apoi luati o hartie si un creion. Pe o foaie A4 proiectati in mare impartirea paginii. Liniile nu trebuie sa fie pozitio-nate la milimetru, dar aceasta schita va ajuta sa aveti o imagine asupra structurii paginii. Schitati in rame si continutul -indicati bara de navigare si includeti ima-ginile. Nu faceti economie de timp -lucrati pana cand sunteti multumiti de proiect. Pentru ca in momentul in care incepeti cu realizarea frame-urilor, even-tualele modificari vor duce la pierdere de vreme. Incepe apoi transpunerea in prac-tica. Scrieti - eventual cu Notepad - trei noi fisiere HTML cu urmatorul continut:

<html><body bgcolor=red> cadru X</body></html>

In locul lui X scrieti cifrele de la 1 la 3. Salvati aceste fisiere sub numele de cadrul.html pana la cadru3.html. Daca doriti, puteti schimba indicatia de culoare din al doilea si al treilea fisier, de exemplu:

<body bgcolor=yellow> si

<body bgcolor=green>

Aceste pagini-schita va ajuta la con-struirea setului de frame-uri si permit verificarea impartirii. Continutul pro-priu-zis va putea fi alcatui ulterior.

2.Impartirea setului de frame-uri

Tag-ul html<frameset> este raspunzator pentru frame-uri. Deter-minanti sunt parametrii rows si cols: rows imparte fereastra orizontal pe randuri, iar cols vertical pe coloane. Acestea vor mai obtine pe parcurs alte cateva valori. De numarul de indicatii despartite prin vir-gula depinde numarul de coloane sau de randuri. Indicatia <frameset.cols="33%, 33%, 33%"> imparte fereastra browserului in trei coloane de dimensiuni egale. Cu <frameset rows="10%, 90%"> veti imparti fereastra in doua randuri. Primul rand ocupa o zecime din inaltimea ferestrei, iar cea de a doua 90 de pro-cente. In locul procentajului puteti indica -dimensiunile si cu valori in pixeli. O po-zitie deosebita ocupa caracterul *, anume acesta semnifica: ocupa restul ferestrei.

3.Drumul spre primul frameset

Cu ajutorul unei valori in pixeli, puteti stabili in partea dreapta o coloana fixa pentru bara de navigare, iar celei de a doua coloane ii atribuiti restul spatiului ferestrei.Pentru un prim test introduceti listing-ul 1 si salvati-l sub numele de frame.html. Aceste valori atribuie primei coloane 160 de pixeli, iar restul ramane pentru coloa-na a doua. Pentru incarcarea datelor in frame-uri raspunde <frame src...>.

Important: atribuiti fiecarui frame un nume (name=...), deoarece astfel veti simplifica organizarea ulterioara. In ca-drul primului test veti observa si avanta-jul indicarii valorilor in pixeli, atunci cand doriti sa mariti sau sa micsorati fereastra browserului: in timp ce cadrul din dreapta se modifica odata cu dimen-siunea ferestrei browserului, cel din stan-ga ramane mereu la fel.

4.Incastrarea frameset-urilor

Pentru a subimparti fereastra browse-rului atat orizontal cat si vertical, trebuie sa incastrati doua frame-uri unul intr-altul. Schita, pe care ati realizat-o initial, va fi acum de folos. Pentru ca aici puteti esti-ma cat spatiu necesita fiecare cadru. In exemplul de fata, coloana din stanga va avea o latime de 160 de pixeli, iar bara de navigare din partea de sus a ferestrei va avea o inaltime de 70 de pixeli. Salvati listing-u1 2 sub numele de frame l.html si verificati layout-ul cu browserul. In cazul in care doriti ca bara de navigare sa ocupe toata latimea ferestrei, incastrati frame-urile invers si realizati initial impartirea orizontala si doar apoi cea verticala. Sal-vati aceasta definitie de frameset sub nu-mele de frame2.html. Observati diferen-tele pentru reprezentare fata de frame l. html - impartirea arata acum cu totul altfel.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Web Design.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 979 cuvinte
Nr caractere:
14 689 caractere
Marime:
16.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
web design, limbaj de programare, link, navigare
Predat:
la gimnaziu
Sus!