Verificarea Ortografica A Documentelor Si Utilizarea Tabelelor In Word

Extras din referat Cum descarc?

permite utilizatorului sa verifice si sa corecteze din punct de vedere gramatical si ortografic textele cuprinse in documente. Cuvintele sunt verificare pe baza unui dictionar standard iar cele neincluse in dictionar si suspectate a fi incorecte sunt semnalate. Utilizatorul poate ignora cuvintul necunoscut, il poate corecta sau il poate include in dictionar. selecteaza textul care trebuie verificat. In caz contrar Word va verifica intregul document, incepind de la pozitia cursorului. Dca dorim sa fie verificat textul de la inceputul documentului se plaseaza punctul de inserare la inceput folosind comanda Ctrl+Home apoi se vor efectua urmatorii pasi: se selecteaza Tools, Spelling and Grammar sau se apasa tasta F7 sau se face clic pe butonul Spelling and Grammar de pe bara cu instrumente standard. Pe ecran va aparea caseta de dialog Spelling and Grammar.
In cazul in care utilizatorul doreste verificarea doar a ortografiei se deselecteaza caseta de validare Chek Grammar.
Cind programul gaseste in document un cuvint care nu exista in dictionar, il afiseaza impreuna cu textul care il inconjoara in caseta cu lista Not in Dictionary, cuvintul in cauza fiind evidentiat cu rosu. In caseta cu lista Suggestions apar sugestii pentru inlocuirea cuvintului daca Word nu are sugestii, aceasta caseta ramine goala. In cazul fiecarui cuvint pe care ni-l semnaleaza programul putem actiona in felul urmator: Pentru a corecta manual cuvintul il editam in caseta cu lista Not in Dictionary si se executa clic pe Change Pentru a folosi una din alternativele sugerate, se selecteaza cuvintul propun in caseta cu lista Suggestions si se face clic pe Change Pentru a inlocui toate aparitiile cuvintului in document fie cu varianta corecta din manual fie cu cea selectata din caseta Suggestions, se face clic pe Change All.
Pentru a ignora aceasta aparitie a cuvintului se face clic pe Ignore Pentru a ignora aceasta aparitie a cuvintului precum si cele care vor urma in document se face clic pe Ignore All Pentru a adauga cuvintul in dictionar se face clic pe Add se repeta operatia daca este cazul, dupa verificarea intregului document, Word va afisa un mesaj in acest sens Word poate verifica si din punct de vedere gramatical textul din documentul, semnalind eventualele probleme, pentru ca utilizatorul sa le poate corecta, daca este cazul. In continuare voi prezenta pasii care trebuie facuti pentru aceasta: se selecteaza Tools, Spelling and Grammar sau se apasa tasta F7 sau se face clic pe butonul Spelling and Grammar de pe bara cu instrumente standard. Pe ecran va aparea caseta de dialog Spelling and Grammar, caseta Check Grammar va fi cea selectata in cazul in care gaseste un cuvint sau o propozitie suspectate a fi gresite din punct de vedere gramatical, programul le afiseaza in caseta de dialog impreuna cu textul inconjurator, cuvintul fiind evidentiat cu verde, deasupra textului se ofera utilizatorului o descriere a posibilei probleme. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Verificarea Ortografica A Documentelor Si Utilizarea Tabelelor In Word
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!