Utilizarea barelor cu instrumente din aplicația Excel, introducerea diferitelor tipuri de date

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In continuare voi prezenta vateva exemple cu ajutorul carora utilizatorul poate invata ce rol au butoanele de pe bara de instrumente: pentru a vedea denumirea unui buton, se plaseaza indicatorul mouse-ului pe el. Excel va afisa o caseta tip ScreenTip, care cuprinde denumirea butonului; pentru a obtine informatii despre o comanda asociata cu un anumit buton, se apasa Shift+F1. indicatorul mouse-ului cu forma unui semn de intrebare.

In configuratia prestabilita, Excel afiseaza initial barele cu instrumente standard si de formatare. In cazul in care utilizatorul nu are nevoie de aceasta se poate dezactiva amandoua sau numai una, pentru a mari spatial disponibil pe ecran. In plus se poate activa si alte bare de instrumente.

un marcaj de validare in dreptul denumirii unei bare cu instrumente indica faptul cab ara respectiva este afisata in acel moment pe ecran; pentru a activa sau dezactiva o bara cu instrumente, se face clic pe denumirea acesteia din lista pentru a introduce un marcaj de validare sau a-l indeparta.

se face clic pe marcajul de deplasare al unei bare cu instrumente; se tine apasat butonul mouse-ului si se trage bara cu instrumente in pozitia dorita; se poate trage la marginea ecranului sau tot ca pe o bara mobila sau se plaseaza in orice zona a ferestrei.

Daca barele cu instrumente din Excel ofera utilizatorul prea putine sau prea multe optiuni putem crea propiile bare cu instrumente sau sa le personalizam pe cele deja existente. Pentru a personaliza o bara cu instrumente, se vor efectua urmatorii pasi : se face clic cu botonul dindreapta al mouse-ului pe o bara cu instrumente, si se selecteaza Customize din meniul de comenzi rapide, sau se deschide meniul Tool si se selecteaza Customize daca bara cu instrumente pe care utilizatorul doreste sa le personalizeze nu este vizibila in acel moment se face pe Toolbars si se selecteaza di lista; bara va aparea pe ecran pentru a modifica dimensiunea pictogramelor de pe bara cu instrumente, a activa sau dezactiva afisarea casetelor de tip ScreenTip, sau a schimba animatiile din meniuri se face clic pe eticheta Options; in eticheta Options se selecteaza optiunile pe care sa le avem in program.

Un exemplu ar fi cazul in care dorim sa avem pictograme ma mari pe bara cu instrumente se face clic pe Large Icons.

Pentru a aduga sau elimina butoane de pe bara cu instrumente, se face clic pe eticheta Commands.

Pentru a insera un buton pe o bara cu instrumente se selecteaza categoria dorita. Se adauga si meniuri pe obara cu instrumente; le putem gasi la sfarsitul listei Categories. Pentru a elimina un buton de pe o bara de instrumente se trage aceasta in afara barei.

- 4 - Pentru a rearanja butoanele pe o bara cu instrumente, se trage pe spatiul barei.

Se face clic pe butonul Close cand utilizatorul a terminat modificarile dorite sa le efectueze.

In loc sa modificam una din barele cu instrumente standard din Excel, putem crea propia noastra si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarea Barelor Cu Instrumente Din Aplicatia Excel Introducerea Diferitelor Tipuri De Date
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 907 cuvinte
Nr caractere:
9 557 caractere
Marime:
8.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!