Unitatea Centrala

Extras din referat Cum descarc?

Un calculator este un sistem de calcul Computing System adica un sistem de prelucrare rapida, precisa si determinista a simbolurilor, proiectat pentru a prelucra date de intrare, pentru a le transforma conform unor reguli si pentru a le prezenta ca rezultate intr-o forma dorita, intreaga actiune desfasurandu-se sub controlul unor instructiuni precise.
Calculatoarele pot efectua comparatii, alegeri de variante, pot opera cu simboluri, siruri numerice sau alte simboluri folosite de om pentru a reprezenta cunostintele, pe baza unor programe formate din instructiuni scrise de fabricant si care indruma aparatura cum sa prelucreze simbolurile.
Butonul scoatere mediu floppy: prin apasarea lui se realizeaza eliberarea dischetei din unitatea de disc Butonul scoatere mediu CD/ROM: prin apasarea butonului se scoate tavita pentru introducerea sau eliberare CD-ului sau se realizeaza oprirea rularii LED-ul POWER: este aprins cand calculatorul este aprins LED-ul unitate de disc: este aprins cand se acceseaza unitatea de disc LED-ul activitate de discheta: este aprins cand este accesata discheta.
Pe panoul din spate al unitatii centrale se afla: Conector alimentare calculator: aici se conecteaza cablul pentru alimentarea cu curent electric al calculatorului.
Port paralel (de imprimanta): asigura comunicarea intre o imprimanta sau un alt dispozitiv conector paralel (de ex. un scaner si calculator). Porturi seriale: dispozitive seriale (mouse, modem, etc. ) schimba informatii cu sistemul prin intermediul acestor porturi.
Porturi USB (Universal Serial Bus): dispozitivele externe ce se conecteaza la aceste porturi sunt configurate automat atunci cand este detectata prezenta lor.
Port tastatura (PS/2) si port mouse (PS/2): Conectarea tastaturii si a mouse-ului se face prin astfel de porturi, acestea fiind diferentiate printr-un mic desen langa port pentru a nu fi confundate.
Port VGA (video): Este iesirea de semnal a placii video.
Aici se conecteaza cablul VGA a monitorului.
Conector alimentare monitor: In functie de modelul sursei calculatorului se poate gasi sau nu acest conector prin care se poate realiza alimentarea monitorului.
Conector RJ45 pentru retea: Folosit pentru conectarea intr-o retea de calculatoare.
Altele pot fi optionale: Selector de voltaj: Sursele de tensiune a calculatoarelor se pot alimenta al 110 sau 230 volti. Audio out: Este iesirea placii de sunet.
Aici se conecteaza boxele sau castile.
Audio In: se foloseste pentru a conecta o sursa audio externa Mic In: in aceasta mufa se conecteaza microfonul.
MIDI/Gameport: Folosit pentru conectarea unor dispozitive MIDI, joistick sau gamepad.
Conector Phone: Conectand telefonul la Phone exista posibilitatea de a se primi telefoane in timp ce modemul este conectat la priza telefonica, folosind o linie ISDN.
Conector Line: Permite conectarea modemului la priza telefonica.
Conector Phone si conector Line sunt parte integranta a ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Unitatea Centrala - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!