Unitatea Centrală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un calculator este un sistem de calcul Computing System adica un sistem de prelucrare rapida, precisa si determinista a simbolurilor, proiectat pentru a prelucra date de intrare, pentru a le transforma conform unor reguli si pentru a le prezenta ca rezultate intr-o forma dorita, intreaga actiune desfasurandu-se sub controlul unor instructiuni precise.

Calculatoarele pot efectua comparatii, alegeri de variante, pot opera cu simboluri, siruri numerice sau alte simboluri folosite de om pentru a reprezenta cunostintele, pe baza unor programe formate din instructiuni scrise de fabricant si care indruma aparatura cum sa prelucreze simbolurile.

Butonul scoatere mediu floppy: prin apasarea lui se realizeaza eliberarea dischetei din unitatea de disc Butonul scoatere mediu CD/ROM: prin apasarea butonului se scoate tavita pentru introducerea sau eliberare CD-ului sau se realizeaza oprirea rularii LED-ul POWER: este aprins cand calculatorul este aprins LED-ul unitate de disc: este aprins cand se acceseaza unitatea de disc LED-ul activitate de discheta: este aprins cand este accesata discheta.

Pe panoul din spate al unitatii centrale se afla: Conector alimentare calculator: aici se conecteaza cablul pentru alimentarea cu curent electric al calculatorului.

Port paralel (de imprimanta): asigura comunicarea intre o imprimanta sau un alt dispozitiv conector paralel (de ex. un scaner si calculator). Porturi seriale: dispozitive seriale (mouse, modem, etc. ) schimba informatii cu sistemul prin intermediul acestor porturi.

Porturi USB (Universal Serial Bus): dispozitivele externe ce se conecteaza la aceste porturi sunt configurate automat atunci cand este detectata prezenta lor.

Port tastatura (PS/2) si port mouse (PS/2): Conectarea tastaturii si a mouse-ului se face prin astfel de porturi, acestea fiind diferentiate printr-un mic desen langa port pentru a nu fi confundate.

Port VGA (video): Este iesirea de semnal a placii video.

Aici se conecteaza cablul VGA a monitorului.

Conector alimentare monitor: In functie de modelul sursei calculatorului se poate gasi sau nu acest conector prin care se poate realiza alimentarea monitorului.

Conector RJ45 pentru retea: Folosit pentru conectarea intr-o retea de calculatoare.

Altele pot fi optionale: Selector de voltaj: Sursele de tensiune a calculatoarelor se pot alimenta al 110 sau 230 volti. Audio out: Este iesirea placii de sunet.

Aici se conecteaza boxele sau castile.

Audio In: se foloseste pentru a conecta o sursa audio externa Mic In: in aceasta mufa se conecteaza microfonul.

MIDI/Gameport: Folosit pentru conectarea unor dispozitive MIDI, joistick sau gamepad.

Conector Phone: Conectand telefonul la Phone exista posibilitatea de a se primi telefoane in timp ce modemul este conectat la priza telefonica, folosind o linie ISDN.

Conector Line: Permite conectarea modemului la priza telefonica.

Conector Phone si conector Line sunt parte integranta a ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Unitatea Centrala - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 466 cuvinte
Nr caractere:
18 416 caractere
Marime:
20.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!