Transmisia - Receptia Sincrona

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. I Argument. 3
Cap. II Transferul datelor digitale . 4
Cap. II. 1. Notiuni de baza . 4
Cap. II. 2. Moduri de transfer pentru semnale digitale . 5
Cap. II. 3. Transmisia - receptia sincrona . 6s
Cap. III. Controlul transmisiei sincrone . 7
Cap. III. 1. Circuite pentru controlul transmisiei . 7
Cap. III. 2. Sincronizarea datelor . 11
Cap. III. 3. Detectarea erorilor . 13


Extras din referat Cum descarc?

Cap. I ARGUMENT
In aceasta epoca a calculului distribuit, retelele sunt prezente in aproape toate mediile de lucru. O retea este un mecanism care permite calculatoarelor distincte si utilizatorilor acestora sa comunice si sa partajeze resurse.
Retelele au fost initial solutii de conectivitate brevetate, care erau parte integrata a unui pachet de solutii informatice, in aceeasi masura brevetat. Companiile care automatizau procesarea de date sau functiile de contabilitate in epoca de dinaintea calculatoarelor personale erau obligate sa se adreseze unui singur comerciant pentru a obtine o solutie la cheie.
In aceste medii, aplicatiile software erau executate doar pe un calculator cu un unic sistem de operare. Sistemul de operare putea fi executat numai pe produse hardware ale aceluiasi distribuitor. Chiar si echipamentele terminale si conexiunile la calculator faceau parte din aceeasi solutie integrata a unui singur producator.
In timpul domniei solutiilor integrate ale unui singur producator, au aparut doua directii de dezvoltare tehnologica, ce au schimbat cursul viitor al informaticii. In primul rand, au inceput sa apara stramosii PC-urilor de astazi. Aceste dispozitive erau inovatoare prin aceea ca plasau puterea de calcul chiar pe birou.
In al doilea rand, oamenii de stiinta de la Xerox Palo Alto Research Center (PARC) au inceput sa caute modalitati de imbunatatire a productivitatii proprii. Au cautat in special un mijloc de imbunatatire a partajarii datelor si fisierelor intre statiile de lucru inteligente pe care le aveau. 
Metoda existenta, de partajare a dischetelor, era problematica si consuma timp. Solutia lor a fost o retea locala (LAN), pe care au numit-o ethernet. Aceasta era o retea LAN rudimentara care se baza, pentru o mare parte a definirii si comportarii sale, pe protocoale de nivel superior pentru inter-retele. Potentialul comercial al acestei tehnologii a devenit imediat evident.
Impreuna, dispozitivele inteligente ale utilizatorilor si retelele locale vor da nastere unui nou model: prelucrarea deschisa, distribuita, in retea a datelor.
Cap. II TRANSFERUL DATELOR DIGITALE
Cap. II. 1. Notiuni de baza. 
Definitie: Prin comunicatie de date se intelege schimbul de informatie numerica codificata intre doua DTE.
Trebuie facuta distinctia intre termenii "data" si "informatie". 
Termenul "data" este folosit pentru a desemna un set sau un bloc de caractere numerice sau alfabetice codificate ce sunt schimbate intre doua echipamente. In cadrul comunicatiei de date in afara transferului acestui tip de date este de asemenea necesar ca cele doua echipamente sa schimbe si diverse mesaje de control (de exemplu pentru a preveni sau corecta erorile de transfer). De aceea termenul de informatie este folosit cu un inteles mai larg desemnand atat date cat si mesaje de control.
Comunicatia de date se ocupa nu numai cu modul de transmisie a datelor printr un mediu de transmisie fizic ci si cu tehnicile ce trebuie folosite pentru detectarea si corectarea erorilor de transmisie, cu controlul ratei de transfer a datelor si stabilirea formatului datelor ce trebuie transferate.
Din punct de vedere al numarului de linii ce interconecteaza doua echipamente se deosebesc doua tipuri de conexiuni:
1. modul de transfer paralel presupune folosirea cate unui fir pentru fiecare bit de date (al unui cuvant). Aceasta inseamna ca mai multe fire sunt folosite pentru interconectarea a doua DTE. Din acest motiv modul de transfer paralel nu se foloseste decat in cazul in care distanta intre DTE este mica.
2. modul de transfer serial presupune folosirea unei singure perechi de fire pentru interconectarea echipamentelor. 
La un moment dat pe linie se transmite un singur bit, pentru fiecare bit fiind alocat un interval de timp fix. Viteza de transfer este mai mica decat in cazul 1 dar distanta intre DTE poate fi mult mai mare.
Cele doua moduri de operare sunt reprezentate in figura 3.1.
Comunicatia de date intre doua echipamente se poate realiza in trei moduri:
1. simplex: presupune transmisia datelor intr o singura directie.
2. half duplex: presupune transferul de date alternativ intre cele doua echipamente. Cand unul din echipamente se afla in starea de emisie celalalt se afla in receptie.
3. duplex (full duplex): presupune schimbul de date in ambele directii simultan.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transmisia - Receptia Sincrona.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Peter Norton, ,, Calculatorul Personal", Editura Teora, 2000
Peter Norton ,, Retele de calculatoare", Editura Teora, 2000
P. Borza, M. Dascalul, C. Gavrilescu, ,,Calculatorul personal" Editura Tehnica, Bucuresti, 1999


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!