Protocolul Gramofonul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Protocolul Gramofonul Pe 15 iunie, la actiunile Politiei in retelele de Internet se vor ralia si Parchetul, Vama, Politia de Frontiera si ORDA 29. 05. 2006 Operatiunea Gramofonul, de identificare a celor care instraineaza opere protejate de Legea dreptului de autor, este coordonata de Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGP. La actiune participa 104 ofiteri din toata tara. Printre obiective este si verificarea in sistemele file share Surse din IGP sustin ca operatiunea se bazeaza pe Strategia Nationala in Domeniul Proprietatii Intelectuale, conceputa in 2003 si modificata in 2005. In baza aceleiasi Strategii a fost infiintat si un serviciu de specialitate la Parchetul General Pe 15 iunie, la Parchet, va fi semnat un protocol, Gramofonul, care prevede colaborarea mai multor autoritati ale statului pentru combaterea celor care incalca dreptul la proprietatea intelectuala. Este vorba de Politia Romana, Politia de Frontiera, Vama si ORDA Toate aceste campanii sunt declansate pentru ca Romania are stegulet galben la capitolul protectiei dreptului de autor.

Politistii si procurorii din fiecare judet isi stabilesc caile de actiune, fiecare hotarand daca vaneaza si in hub-urile din zona respectiva Declansarea operatiunii Gramofonul a provocat o adevarata rebeliune pe Internet pentru ca pustii care stau toata ziua la calculator stiu ca procurorii si politistii nu ii vor identifica pe marii distribuitori de produse contrafacute si se vor indrepta impotriva lor Stirea publicata de ziarul nostru privind declansarea operatiunii Gramofonul a declansat o adevarata isterie. Rebeliunea se manifesta, bineinteles, pe Internet, domeniul vizat de aceasta actiune a Politiei si a Parchetului. Celor cateva sute de mii de romani, cu varste diverse, dar preponderent adolescenti si tineri, nu le vine sa creada ca le este atinsa a doua identitate, cea de pe Internet.

Lor, in special, li se spunea ca operatiunea Gramofonul este o certitudine si doar lor le sta in putinta fie sa o anuleze, fie sa o orienteze doar spre acei traficanti mari de opere protejate de copyright.

Celor care pe forumurile de pe Internet sustin ca totul e o vrajeala le spunem ca nu. Cineva chiar se gandeste serios ca 104 politisti din toata tara sa caute pe hub-uri persoane care pun pe fisierele shareuite opere protejate de Legea dreptului de autor.

Sigur ca operatiunea este declansata pentru a ii prinde pe aceia care distribuie cantitati mari (intre 100 si 500 Gb). Dar daca nu pica nici un astfel de distribuitor? Credeti ca politistul respectiv va vrea sa lipseasca din raportul pe tara al operatiunii? Nu, va agata cativa amarati pentru a figura si serviciul sau in statistici. Este doar o opinie bazata pe experienta altor campanii.

Justificarea Operatiunea Gramofonul nu s-a nascut din neant. Nu este conceputa de doi-trei militzieni, asa cum va place sa le spuneti pe forumuri, suparati ca odraslele lor se uita toata ziua la filme descarcate de pe ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protocolul Gramofonul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 686 cuvinte
Nr caractere:
19 786 caractere
Marime:
16.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
protocol, calculatoare
Predat:
la liceu
Sus!