Programe De Aplicatii

Extras din referat Cum descarc?

Pe langa sistemul de operare, pentru utilizarea calculatorului este nevoie de anumite programe numite aplicatii, care se instaleaza in cadrul sistemului de operare si care permit efectuarea de sarcini diverse. Astfel de aplicatii sunt utile in formarea deprinderilor de utilizare a calculatoarelor.
Programele de aplicatii reprezinta nivelul superior al sistemului softwerw, cel mai apropiat de utilizator, constituit din totalitatea programelor destinate rezolvarii unor programe specifice.
Soft-ul specializat - este un produs specializat in rezolvarea anumitor sarcini pentru clientul care l-a comandat. Este mai costisitor, fiind realizat de obicei ca uniact, dar prezinta avantajul ca este protejat impotriva pirateriei, el putandu-se folosi doar pe echipamentul respectiv; Soft-ul semigeneralizat - pachete de programe realizate de firme specializate care au o arie de cuprindere mare din punct de vedere al utilizatorului; Soft-ul generalizat - programele din aceasta grupa pot fi folosite de orice utilizator, fara nici o adaptare. Utilizatorul solicita programul de la firme specializate in functie de tipul calculatorului, de capacitatea sa de memorie si de datele ce trebuie prelucrate. Tendinta de realizare a acestor programe este de automatizarea a foarte multor functii, in conditiile in care utilizatorul nu este un specialist in informatica.
Pentru un utilizator obisnuit cea mai mare importanta si utilitate o prezinta programele din categoria soft-urilor generalizate. Ele au fost create pentru usurarea muncii persoanelor care lucreaza cu un calculator, fiecare aplicatie avand utilitatea sa. In functie de scopul pentru care au fost concepute, distingem: Aplicatii pentru Fisiere: administrare, arhivare, backup, catalogare, cautare, inscriptionare, vizualizare; Aplicatii pentru Internet: Web, e-mail, forum, chat, transfer de fisiere; Aplicatii pentru Multimedia: audio, grafica, video; Aplicatii pentru Programare: assembler, Basic, Pascal, C, Java, PHP & MySQL, ASP; Aplicatii pentru Securitate: antivirus, antispysoft, antideturnare, parafoc, supraveghere, intimitate, criptare; Aplicatii pentru Sistem: (hardware si software) informatii, performanta, monitorizare, utilitare; Aplicatii pentru Tehnice: software pentru studenti si ingineri APLICATII PENTRU BIROTICA Programele de aplicatii pentru birotica sunt destinate pentru: editare de text, imagini si formule matematice; calcul tabelar; realizare de prezentari, baze de date, pagini Web. Programele de aplicatii pentru birotica se pot grupa in cateva mari grupe: Procesoare de text si imagine fixa tip document: WORD, WORDPAD, WORDSTAR, WORDPERFECT, VENTURA PUBLISHER, PAGEMAKER, EXPRESS PUBLISHER; Procesoare pentru desen si reprezentari grafice: COREL DRAW, HARVARD GRAPHICS; Procesoare de tabele: EXCEL, LOTUS 1-2-3, QUATRO; Programe de gestiune a bazelor de date: ACCESS, APROACH; Procesoare integrate: WORKS, FRAMEWORK, OPEN ACCESS ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Programe De Aplicatii
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!