Placa de sunet

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Vocea din calculatorul tau care te anunta cand ai primit un nou e-mail este facuta posibila cu ajutorul placii de sunet.

De dinaintea aparitii placii de sunet, calculatoarele personale erau limitate la beep-uri dintr-un mic difuzor de pe placa de baza. Spre sfarsitul anilor 80, placile de sunet au inceput sa lucreze in calculatorul multimedia si au dus jocurile pe calculator la un nivel total diferit. In 1989, Creative Labs a introdus placa de sunet Creative Labs SoundBlaster. De atunci, multe alte companii au introdus placi de sunet, iar Creative a continuat sa perfectioneze placile Sound Blaster. Memorie read-only (ROM) sau memorie Flash pentru stocare de date Interfata pentru instrumente muzicale digitale (MIDI) pentru conectarea echipamentelor muzicale externe (pentru majoritatea placilor, game portul este folosit de asemenea pentru conectarea unui adaptor MIDI extern) Jack-uri pentru conectarea difuzoarelor si microfonului, la fel si alte intrari si iesiri Un game port pentru conectarea a unui joystick sau gamepad Placile de sunet curente deobicei se instaleaza in slot-ul PCI, pe cand altele mai vechi si ieftine se instaleaza pe bus-ul ISA. Multe din calculatoarele din ziua de azi incorporeaza placa de sunet ca un chipset direct pe placa de baza. Aceasta lasa un slot liber pentru alte periferice. SoundBlaster Pro este considerata factorul standard pentru placile de sunet.

Aproape toate placile de sunet de pe piata in ziua de azi includ cel putin compatibilitate cu SoundBlaster Pro. Creative Labs SB4740 Sound Blaster 16 PCI Deseori, diferite marci de placi de sunet de la producatori diferiti folosesc acelasi chipset. Chipset-ul de baza vine de la un producator de chipset-uri. Producatorul de placi de sunet adauga diferite functiuni si programe pentru a putea diferentia produsele lor. Placile de sunet pot fi conectate la: casti difuzoare cu amplificator o sursa de intrare analogica microfon radio deck cu caseta CD player o sursa de intrare digitala caseta audio digitala (DAT) CD-ROM o sursa de iesire analogica deck cu caseta o sursa de iesire digitala DAT CD inscriptibil (CD-R) Cateva din placile de sunet foarte performante ofera iesiri pentru 4 difuzoare si o interfata de iesire digitala printr-o mufa. Pentru audiofili, exista o noua generatie de placi de sunet digitale. O placa de sunet digitala este practic pentru aplicatii care au nevoie de sunet digital, cum ar CD-R si DAT. Ramanand digital fara conversie de la sau catre analog ajuta sa previna ceea ce este numit pierdere generationala. Placile de sunet digitale au intrari si iesiri digitale, pentru a putea transfera date de pe DAT, DVD sau CD direct pe hard disk-ul din calculator.

In mod normal, o placa de sunet poate sa faca 4 lucruri cu sunet: sa reproduca muzica inregistrata, (de pe CD-uri sau fisiere audio, cum sunt wav sau MP3), de la jocuri sau de pe DVD-uri sa inregistreze audio in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Placa de sunet.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 041 cuvinte
Nr caractere:
5 751 caractere
Marime:
23.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
placa de sunet, hardware
Predat:
la liceu
Sus!