Pem Standardul De Posta Electronica Cu Facilitati De Securitate

Extras din referat Cum descarc?

Scopul proiectului PEM (Privacy Enhanced Mail) il constituie asigurarea securitatii transmisiilor intre utilizatorii postei electronice din Internet.
Eforturile au inceput in 1985 in cadrul comisiei PSRG (Privacy and Security Research Group), sub auspiciile consiliului IAB (Internet Architecture Board). Rezultatele cercetarii s-au concretizat in RFC-urile (Request for Coment) 1421-1424 care constituie propuneri de standarde Internet.
Aceste RFC-uri sunt produsul grupului de lucru PEM din interiorul IEFT (Internet Engineering and Task Force), care face parte din IAB.
Aceste servicii, definite si in modelul de referinta al securitatii OSI, pot fi divizate in doua grupe: toate mesajele prelucrate in PEM incorporeaza facilitatile de autentificare, integritate si nerepudiere; confidentialitatea este un serviciu optional, la alegerea utilizatorului.
(a) Confidentialitatea protejeaza continutul mesajelor impotriva citirii lor neautorizate, de catre alte persoane decat receptorii specificati de emitator. Obiectivul acestei protectii il constituie fie ascultarea si inregistrarea neautorizata a traficului de pe liniile de comunicatii, fie posibilitatea accesului la cutiile de scrisori, care sunt de fapt niste fisiere disc; impotriva unor astfel de atacuri se prefera secretizarea (criptarea) mesajelor.
(b) Autentificarea originii mesajelor permite receptorului unui mesaj prin posta electronica sa determine in mod sigur identitatea emitatorului scrisorii. Este un serviciu de securitatea foarte necesar astazi, cand in sistemele de posta electronica este relativ usor sa fortezi emiterea unor scrisori in numele unor alti utilizatori. Acest lucru creeaza mari semne de intrebare asupra credibilitatii mesajelor primite pin posta. (c) Integritatea legaturii in retea furnizeaza receptorului ca mesajul primit este identic cu mesajul emis la origine. Acest serviciu protejeaza impotriva unor atacuri care vizeaza modificarea mesajelor aflate in tranzit prin retea.
Sa observam ca, desi cele doua servicii de autentificare si de integritate au fost descrise separat, ele sunt furnizate de obicei in tandem. (d) Impiedicarea nerecunoasterii mesajului de catre expeditor (nerepudierea mesajelor) garanteaza integritatea si originea datelor din punctul de vedere expeditorului, nu al destinatarului. Se impiedica astfel ca expeditorul unui mesaj de posta electronica sa nege transmiterea scrisorii. De asemenea, se permite scrisorilor sa fie transmise mai departe la alti destinatari, care sa poata verifica identitatea originii (nu numai a intermediarului) mesajului.
La receptie, se poate verifica ca mesajul nu a fost alterat, inclusiv (ulterior) de catre emitatorul sau autentic. O utilizare foarte importanta a acestui serviciu este in comert, cand trebuie transmise prin e-mail ordine de comanda sigure, care sa fie apoi confirmate si a caror receptie sa poata fi dovedita.
1. 2 Integrarea PEM in sistemele de posta electronica Inca din proiectare s-a intentionat ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Pem Standardul De Posta Electronica Cu Facilitati De Securitate
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!