Oscilatoare Rc

Extras din referat Cum descarc?

In aceasta lucrare se va studia functionalitatea unui oscilator RC cu trei celule de defazaj cu amplificator cu tranzistoare. Se vor verifica conditiile de amorsare a oscilatiilor si se vor determina amplitudinea si frecventa oscilatiilor pentru diferite conditii de functionare.
Cu ajutorul potentiometrului R14 amplificarea relativa la borna de iesire a amplificatorului va fi cuprinsa intre 25 si 40; cu ajutorul potentiometrului R15 se regleaza pozitia punctului static de functionare al tranzistorului Q3, ceea ce va determina limitarea amplitudinii oscilatiilor prin intrarea acestui tranzistor in saturatie, in blocare sau, simultan, atat in saturatie cat si in blocare.
Am modificat alimentarea de la 12V la 15 V pentru ca toate tranzistoarele folosite sa functioneze in conditii normale (intrucat nu am gasit tranzistoarele folosite pe schema originala). Datorita modificarilor facute, a trebuit sa modific si valoarea rezistentei R13 de 6K6 la 2K75 pentru a plasa punctul static de functionare al tranzistorului Q3 la mijlocul plajei dinamice maxime.
Determinam caracteristica de transfer a circuitului de defazare. Circuitul folosit este in figura alaturata: Ridicam curba A = A (UI), masurand amplificarea de tensiune pentru diferite valori ale tensiunii de intrare aplicate la borna 3. Uosc va fi aproximativ 60 mV.
Reglam potentiometul la valoarea maxima de 50K si repetam masuratorile de mai sus. Graficul obtinut este urmatorul: Mircea va ureaza Multa bafta! ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Oscilatoare Rc
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!