Oscilatoare Rc

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In aceasta lucrare se va studia functionalitatea unui oscilator RC cu trei celule de defazaj cu amplificator cu tranzistoare. Se vor verifica conditiile de amorsare a oscilatiilor si se vor determina amplitudinea si frecventa oscilatiilor pentru diferite conditii de functionare.

Cu ajutorul potentiometrului R14 amplificarea relativa la borna de iesire a amplificatorului va fi cuprinsa intre 25 si 40; cu ajutorul potentiometrului R15 se regleaza pozitia punctului static de functionare al tranzistorului Q3, ceea ce va determina limitarea amplitudinii oscilatiilor prin intrarea acestui tranzistor in saturatie, in blocare sau, simultan, atat in saturatie cat si in blocare.

Am modificat alimentarea de la 12V la 15 V pentru ca toate tranzistoarele folosite sa functioneze in conditii normale (intrucat nu am gasit tranzistoarele folosite pe schema originala). Datorita modificarilor facute, a trebuit sa modific si valoarea rezistentei R13 de 6K6 la 2K75 pentru a plasa punctul static de functionare al tranzistorului Q3 la mijlocul plajei dinamice maxime.

Determinam caracteristica de transfer a circuitului de defazare. Circuitul folosit este in figura alaturata: Ridicam curba A = A (UI), masurand amplificarea de tensiune pentru diferite valori ale tensiunii de intrare aplicate la borna 3. Uosc va fi aproximativ 60 mV.

Reglam potentiometul la valoarea maxima de 50K si repetam masuratorile de mai sus. Graficul obtinut este urmatorul: Mircea va ureaza Multa bafta! ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Oscilatoare Rc
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
460 cuvinte
Nr caractere:
3 040 caractere
Marime:
109.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!