Net C Tipuri De Date Instructiuni Tratarea Exceptiilor

Extras din referat Cum descarc?

| | other compiler | | Other. NET ->| | language | | compile-time runtime CLR = BCL Base Class Library + Servicii (Garbage Collection, Security, Exception Handling, Memory Management) C# Cateva caracteristici C#: E OOP pur: totul trebuie sa fie declarat intr-o clasa (nu exista, de ex, variabile globale sau functii globale) exista tipul bool, care trebuie sa fie tipul expresiilor din if, while se poate lucra cu pointeri, dar trebuie marcat codul ca unsafe dezalocarea memoriei nu se poate face direct, ci se face de catre Garbage Collector C# este mai type-safe ca C++. Singurele conversii implicite sunt cele safe, cum ar fi un tip derivat->tipul de baza sau Int32->Int64; conversia int->bool nu e implicita sau intre int si un element din Enumeration.
Toate tipurile, inclusiv cele primitive, sunt mostenite din System.
Object (fiecare tip mosteneste, de exemplu, ToString. In 2. 0, au aparut: clasele partiale (se poate scrie o clasa in mai multe fisiere cuvant cheie partial) Generics (tipuri parametrizate) Exercitii: csc este compilatorul de C#, el este distribuit gratuit, impreuna cu platforma.
Sa se tipareasca Hello World. Se va folosi csc in linie de comanda using System; class Hello public static void Main Console. WriteLine (Hello World! ; Main e cu M, C# e case-sensitive Se salveaza fisierul cu extensia. cs. Se deschide Visual Studio 2005 Command Prompt si se da comanda: csc fisier. cs Va rezulta un fisier exe, care se ruleaza.
Pentru optiuni csc, csc/? Modificam primul exemplu astfel incat sa primeasca si argumente in linia de comanda.
public static void Main (string args) Console. WriteLine (Hello, {0}! , args[0]); La rulare: fisier. exe parametru Citirea valorilor din linie de comanda.
Console. Write (Numele tau: string nume = Console. ReadLine; Console. WriteLine (Hello{0}, nume); Tipuri de date.
In C#, tipurile sunt impartite in doua categorii: value types si reference types. O instanta a unei variabile value-type reprezinta efectiv datele, iar o instanta a unei variabile reference-type reprezinta un pointer sau o referinta la respectivele date.
! Toate tipurile referinta deriva din Object.
Cand se foloseste o variabila int ca int, ea este o valoare (chiar daca de exemplu, scriem int x = new int . Atunci cand acea variabila de tip int este folosita ca obiect (de exemplu cand un int este pasat ca parametru unei functii care asteapta Object), se face boxing, adica se creaza un obiect, instanta a clasei Int32, care ocupa mai multa memorie si este mai lent, dar in schimb are metode, de exemplu cele mostenite de la Object.
Instructiuni De amintit este foreach, care este folosita pe orice tip care implementeaza interfata IEnumerable, de exemplu vectori, arraylist, etc.
De ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Net C Tipuri De Date Instructiuni Tratarea Exceptiilor
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!