Modul De Funcționare Al Sistemului Informatic Credit

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In desfasurarea unui scenariu tipic zilnic exista urmatoarele momente: Pregatirea noilor oferte de creditare pentru a fi trimise la firma de analiza economico-financiara. Operatorul pregateste oferta pe care banca le are in produsele si serviciile oferite de executat pentru acea zi. Introducerea datelor se face in mod obisnuit de actualizare (introducere de noi oferte, modificare sau stergere daca e cazul). Introducerea noului produs bancar, modificarea sau stergerea de catre creditor: tipul de credit, moneda in care se acorda creditul, dobanda practicata, avansul minim care se cere, scoringul minim pentru care se poate acorda creditul respectiv; De asemeni se poate introduce noi criterii si noi aprecieri ale scoringului specifice fiecarei unitati bancare pe baza unor puncte; acestea pot fi sterse daca banca respectiva consimte ca nu mai au relevanta pentru acordarea creditului.

Aceste operatiuni sunt frecvente deoarece pe piata financiara se inregistreaza fluctuatii ale ratelor dobanzilor in functie de inflatie. Operatorul va introduce cursul de schimb oficial al principalelor valute, ultimile venituri nete realizate ale posibilului client, tipul de credit, valoarea creditului, perioada de rambursare. Pe baza acestor date sistemul informatic va intoarce toate rezultatele posibile si mai putin de realizat de catre client. Aprobarea dosarului de credit de catre unitatea bancara. Banca cu drept de aprobator poate autoriza prin semnatura electronica toate dosarele de credit pregatite de firma de analiza financiara. Din momentul aprobarii, grupul de dosare de credit este pregatit pentru a fi trimis automat spre firma de analiza, el nemaiputand fi modificat sau sters de catre client in numele firmei de consultanta financiara. Exista numai posibilitatea ca un dosar de credit sa fie anulat in cazuri speciale.

Potentialul client va transmite o solicitare catre firma de consultanta financiara ce detine intreaga baza de date din domeniul pietei de credit.

Aceasta analizeaza solicitarea si intocmeste dosarul de credit catre unitatea bancara. Creditorul va returna dosarul aprobat clientului prin intermediul firmei de analiza economico-financiara. solicitare dosar de credit oferta de intocmeste Am conceput o baza de date cu relatiile ce vor fi prezentate in continuare: Institutia bancara denumita in tabela CREDITOR poate acorda credite pe baza unui CRITERIU specific unitatii. In urma acestui proces va primi un SCORCREDITAT (scoring) in urma analizei datelor introduse de client si va fi CREDITAT daca va trece de scorul de credit.

Fiecare unitate bancara are propriile produse bancare cu dobanzile aferente. Sistemul va intoarce rezultatul VALOARE care va arata rata lunara de plata de catre client. Presupun a exista o aplicatie la o firma de analiza si consultanta economico-financiara in domeniul bancar care vegheaza asupra desfasurarii activitatii bancilor comerciale. Acestea isi vor oferi propriile produse de credit bancare (tip ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modul De Functionare Al Sistemului Informatic Credit
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
1 165 cuvinte
Nr caractere:
6 989 caractere
Marime:
698.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!