Modemul De Internet Prin Cablu

Extras din referat Cum descarc?

Modemurile sunt dispozitive destinate conectarii intre calculatoare cu ajutorul liniei telefonice pentru a avea acces la posta electronica si in mare la internet, sau intranet.
Interne: cele care se gasesc in interiorul unitatii centrale, se instaleaza intr-un slot PCI sau ISA avand integrate portul serial propriu, Ofera conectari la viteze cuprinse intre 600bps si 56700bms. Unele versiuni ofera si capabilitati fax si voice, viteza maxima de primire/trimitere a unui fax fiind de 14400bps. Exista un numar mare de protocoale de corectie si compresie pentru modemuri, ce au rolul de a pastra integritatea datelor transmise (V32/V42, K5Flex, etc). Ele au rolul de a converti semnalele analogice de pe reteaua telefonica - in semnale discrete din calculator si invers.
Multi oameni primesc semnal TV de la televiziunile prin cablu (CATV) pentru ca acest cablu asigura o imagine mai clara si mai multe canale. Cei care au televiziune prin cablu se pot conecta la internet, avand o conexiune de mare viteza, de la providerul-ul de cablu.
Modemurile de cablu concureaza cu tehnologii ca ADSL (Linii inchiriate digitale asimetrice). Daca v-ati intrebat vreodata care este diferenta intre DSL si modemurile de cablu sau daca v-ati intrebat vreodata cum un computer poate imparti un cablu TV cu o gramada de canale TV, va va place acest articol. Cand o companie de cablu ofera acces internet prin cablu, informatia poate folosi aceleasi cabluri pentru ca modemul de cablu pune datele de download (datele dinspre Internet spre un calculator) intr-un domeniu de 6 MHz. Pe cablu, datele arata ca si cum ar fi un canal TV, si ocupa latime de banda cat un canal TV. Datele de upload (datele transmise de la un calculator spre Internet) ocupa si mai putin din latimea de banda, doar 2 MHz, pornindu-se de la ideea ca majoritatea primesc mult mai multa informatie decat trimit. Pentru a pune datele de download si de upload pe un cablu de televiziune e nevoie de 2 tipuri de echipament: un modem de cablu la client si un sistem terminator pentru modemul de cablu (CMTS) la provider. Modemurile de cablu pot fi interne sau externe. In unele cazuri, modemurile de cablu pot fi parte a unei unitati care necesita doar o tastatura si un mouse pentru acces Internet. Toate modemurile de cablu contin: un tuner, un demodulator, un modulator, un dispozitiv de control al accesului la mediu (MAC) si un microprocesor.
Tuner Tunerul se conecteaza la mufa de cablu, uneori cu ajutorul unui splitter care separa canalul de date Internet de programele CATV. Deorece datele Internet vin pe un canal altfel nefolosit, tunerul pur si simplu primeste semnalul modulat digital si il trimite demodulatorului. In unele cazuri, tunerul va contine un demultiplexor pentru a permite tunerului sa foloseasca un set de frecvente (in general intre 42 si 850 MHz) pentru datele primite si alt set de frecvente (intre 5 si 42 MHz) pentru datele trimise. In alte sisteme, in general cele cu un numar de canale ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Modemul De Internet Prin Cablu
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!