Microsoft Windows Nt

Extras din referat Cum descarc?

Cu cateva luni in urma Microsoft a distribuit al doilea beta a unei noi versiuni a celui mai apreciat sistem de operare al sau, Windows NT.
Noua versiune se va numi Windows NT 4. 0 si va combina interfata frumoasa, flexibila si usor de utilizat specifica Windows 95 cu stabilitatea, puterea si viteza cu care am fost obisnuiti in vechile versiuni de Windows NT.
Window NT 4. 0 este cu mult mai mult decat o simpla aranjare cosmetica a codului, versiunea aducand o serie de facilitati suplimentare, indelung asteptate de catre utilizatorii de Windows.
Inainte de a intra in subiectul propriu-zis, si anume prezentarea noii versiuni, sa precizam inca o data care este viziunea Microsoft asupra rolului sistemelor sale de operare. Cele trei sisteme principale de la Microsoft sunt Windows, Windows NT Workstation si Windows NT Server. Microsoft a avut ambitia sa dezvolte un set de API-uri comune pentru toate aceste trei sisteme de operare, in asa fel incat sa putem scrie o aplicatie o singura data si sa o putem rula pe oricare dintre aceste sisteme de operare. Telul a fost cu atat mai greu de atins cu cat Windows NT ruleaza atat pe procesoare Intel cat si pe procesoare RISC precum procesoarele MIPS, Alpha sau PowerPC.
Dincolo de aceste API-uri comune, intre cele trei sisteme de operare exista diferente majore, mai ales in ceea ce priveste implementarea interna a acestor API-uri. Windows 95 se bazeaza pe un nucleu propriu in timp ce Windows NT Server si Windows NT Workstation au la baza un alt nucleu de sistem de operare. Diferentele intre ultimele doua sisteme de operare sunt mai ales in zona de facilitati cu care vine sistemul in mod nativ si in zona de parametrii de configurare impliciti ai sistemului.
Pe moment, nucleul Windows 95 este mai putin stabil si flexibil dar Microsoft promite pentru anul 1999 trecerea intregii familii pe nucleul NT.
Inca in acest an, Microsoft spera sa lanseze versiunea finala pentru Windows NT 4. 0 Server si Workstation si o versiune actualizata OEM de Windows 95 care sa contina printre altele Internet Explorer 3. 0. Spre sfarsitul lui 96 va fi lansat si Internet Add-on pentru Windows 95 si Windows NT (numele de cod al acestui produs este acum Nashville) care va fi in principal o integrare intre shell si browser. In fine, in anul 1997 va fi lansat Cairo ca un continuator al lui Windows NT si Memphis ca un continuator a lui Windows 95. De altfel, o parte dintre tehnologiile preconizate pentru Cairo au fost introduse in avans in Windows NT 4. 0, de exemplu Distributed COM (vezi ilustratia Urmatorii pasi in dezvoltarea sistemelor Windows din pagina urmaroare). In ceea ce priveste Internetul, Microsoft are de data aceasta o viziune foarte clara: in prezent avem aplicatii standalone si pagini Web statice. In viitor, va fi dezvoltata o tehnologie care sa ne permita sa cream obiecte comune celor doua abordari facandu-le pe acestea sa poata comunica intre ele. Primul pas este desigur tehnologia ActiveX care ne permite crearea de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Microsoft Windows Nt
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!