Lumea internetului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Internetul prezinta un subiect care preocupa in ultimul timp din ce in ce mai multa lume, iar multe sunt cartile despre Internet care presupun ca avem o pregatire in informatica si ca ne-ar placea sa stim orice lucruri stranii si hidosenii inutile despre Internet, ca ne face placere sa memoram comenzi si optiuni imposibil de pronuntat.

Deoarece Internetul a evoluat in circa 30 de ani, aflat mult sub influenta unor oameni extrem de narozi, el a fost proiectat sa fie deosebit de usor de folosit de catre oamenii obisnuiti. La urma urmelor, cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor n-au avut niciodata de-a face cu ceva atat de complex, dar in acelasi timp uimitor, ca Internetul.

Pai, Internetul, Web-ul si tehnologiile care le fac sa functioneze se schimba mai repede decat le poate urmari cineva, insa sunt doua elemente la fel de importante si nu inseamna acelasi lucru.

INTERNETUL nu este un pachet de programe si nu se preteaza usor la explicatii pas cu pas pe care le furnizam de obicei pentru un singur program fix. El se aseamana mai degraba cu un organism viu care sufera mutatii cu o viteza uimitoare mult mai mult decat, de exemplu Word-ul sau Excel-ul, care stau linistite in calculatoarele noastre si-si vad de treaba lor.

Internetul, care este cunoscut si sub denumirea prescurtata de NET, este cea mai mare retea de calculatoare din lume.

O retea de calculatoare este, in esenta, un grup de calculatoare legate intre ele pentru a putea comunica intr-un fel oarecare, fiecare mesaj particular fiind indreptat catre un anumit calculator.

Net-ul, in realitate, nu este doar o singura retea - este o retea de retele, de la mari si oficiale, cum ar fi retelele de corporatii de la AT & T sau General Electric, la unele mici si neoficiale. De altfel, retelele universitatilor, colegiilor si liceelor sunt si ele deja de mult timp o componenta a Internetului.

Net-ul are acum circa 100 de milioane calculatoare si aproximativ 300 de milioane utilizatori, acest numar crescand cu 40-50% pe an. Acesta este o noua tehnologie de comunicatii care ne afecteaza viata la o scara la fel de mare ca telefonul sau televizorul. Capabilitatile acestuia sunt atat de intinse incat ar umple cateva carti, insa in continuare sunt prezentate cateva din partile bune ale Net-ului: Posta electronica sau e- mail- ul, care e un serviciu larg utilizat. Se pot schimba e-mail-uri cu oameni din orice colt al lumii. Oamenii folosesc e-mail-ul pentru treburi felurite cum ar fi barfele, retetele, scrisorile de dragoste sau chiar pentru serviciu.

WWW sau World Wide Web-ul. In ziua de astazi se vorbeste mai mult despre Web decat despre Net.

World Wide Web si Internetul nu sunt acelasi lucru deoarece Web-ul traieste in varful Internetului, reteaua Internetului fiind inima Web-ului, iar Web-ul este ca un parazit binevoitor care are nevoie de Net pentru supravietuire.

De fapt, Web-ul este un set de pagini conectate intre ele pe tot Globul care apar in fiecare minut.

Discutiile sau chat-ul. Oamenii ...

Bibliografie:

*Revista: "CHIP -Computer&Communications" din lunile Decembrie 1998--Octombrie 2002

*Revista: "PC WORLD" din luna Decembrie 1996

*** "INTERNET PENTRU...AMICI ", Editura Tehnica,Bucuresti 2001

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lumea internetului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
6 444 cuvinte
Nr caractere:
33 479 caractere
Marime:
32.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
internet, informatica
Predat:
la liceu
Sus!