Lucrul Cu Mai Multe Documente Word

Extras din referat Cum descarc?

In general este suficient sa se editeze un singur document, dar in unele situatii posibilitatea de a lucra simultan cu mai multe documente poate fi foarte utila. De exemplu putem consulta un document in timp ce lucram in altul si putem copia sau transfera text dintr-un document in altul. Aplicatia Word permite utilizatorului sa deschida simultan oricte documente doreste.
In timp ce lucram intr-un document putem oricind sa deshidem unul nou sau unul deja existent in memorie. Pentru aceasta voi arata citeva metode practice: pentru a crea un nou document pornind de la sablonul Normal se face clic pe butonul New de pe bara cu instrumente standard pentru a crea un document pornind de la un alt sablon, sau folosind unul dintre vrajitori din Word se va selecta File, New pentru a deschide un document existent se selecteaza File, Open sau se face clic pe butonul Open de pe bara cu instrumente standard In cazul in care avem mai multe documente deschise in acelasi timp, numai unul dintre acestea poate fi activ la un moment dat. Documentul activ va fi afisat pe ecran. Bara de titlu a documentului activ va fi mai inchisa la culoare iar daca documentele se suprapun cel activ se va afla in prim plan. Pentru a trece dintr-un document in altul, se vor efectua pasii urmatori: se deschide meniul Window; ultimele rinduri din meniu sunt ocupate de o lista a tuturor documentelor deschise, cel activ in momentul respectiv avind in dreptul lui un marcaj de validare Word asigura o flexibilitate destul de mare in afisarea mai multor documente simultan. Putem decide ca documentul activ sa ocupe intregul ecran, celelalte documente fiind ascuse temporar. Este posibil de asemenea sa fie afisate mai multe documente, fiecare in propria sa fereastra. O fereastra apartinind unui document poate fi intr-una din urmatoarele stari: maximized (maximizata) fereastra ocupa intreaga suprafata de lucru, nici un alt document deschis nemaifiind vizibil; cind documentul activ nu este maximizat titlul sau apare pe bara de titlu a programului Word in partea de sus a ecranului minimized (minimizat) fereastra este redusa la o mica pictograma afisata in partea de jos a ecranului Word; titlul documentului este afisat pe pictograma restored (restaurata) adica fereastra documentului are dimensiuni intermediare, iar titlul documentului va fi afisat pe bara de titlu a propriei ferestre, nu pe cea a programului Word In cazul in care dorim sa terminam cu editarea documentului putem inchide documentul deschis in modul urmator: se activeaza documentul se selecteaza File, Close sau se executa clic pe butonul Close care se afla in capatul din dreapta al barei de titlu a documentului daca documentul contine modificari nesalvate Word va cere sa salvam documentul.
Se face clic pe Yes pentru a salva fisierul sau pe No. In ambele cazuri, Word va inchide documentul.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrul Cu Mai Multe Documente Word
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!