Lotus Domino Notes

Extras din referat Cum descarc?

Produsul Lotus Notes a fost dezvoltat de firma Lotus incepand din 1984 si a fost lansat pe piata in 1991 ca un reprezentant al unei noi categorii de programe denumite groupware (un sistem informatic ce permite comunicarea, colaborarea si coordonarea intre membrii unei organizatii). La inceputul anului 1995, existau in lume aproximativ 1 milion de utilizatori de Lotus Notes.
Compania Lotus a fost achizttionata in vara anului 1995 de IBM pentru suma 3. 5 miliarde de dolari, fiind considerat un produs stategic. Numarul de utilizatori raportat la jumatatea anului 1997 este de aproximativ 13, 5 milioane in intreaga lume, in ianuarie 1998 Wall Street Journal anunta ca numarul de posturi de lucru Notes instalate in intreaga lume a depasit 20 milioane, iar de curand firma Lotus a anuntat ca in februarie 1998 numarul utilizatorilor inregistrati a depasit cifra de 33, 5 milioane.
Notes este utilizat de peste 8. 000 de mari organizatii din diferite domenii precum: Administratia Americana, NATO, NASA, CIA, FBI, Cancelaria Federala, Guvernul Irlandei, Guvernul Turciei, Chase Manhattan Bank, Borland, Intel, Coopers & Lybrand, Andersen Consulting, Ernst & Young, General Motors etc.
In Romania, la sfarsitul anului 1996, Coca-Cola, Colgate-Palmolive si Alcatel au decis sa-si construiasca sistemul de gestiune a documentelor bazat pe tehnologia Lotus Notes, iar in 1997 Procter & Gamble si Novartis Pharma au ales aceasta platforma pentru mesagerie, gestiunea documentelor, workflow si acces INTERNET. Din 1998, Ministerul de Finante va utiliza Lotus Notes ca Sistem de Gestiune a Documentelor.
Lotus Notes este un sistem multi-platforma hardware si software, fiind disponibil pe: Windows (NT Server si Workstation, Windows 3. x, Windows 95), OS/2, Macintosh, cele mai raspandite variante de UNIX (IBM AIX, HP-UX, Sun Solaris), Novell Netware si mai nou pe calculatoare mari precum AS/400 sau mainframe-uri IBM si Digital. Sunt suportate protocoalele de retea: IPX, TCP/IP, Apple Talk, X. PC, NetBIOS.
Prin mesagerie electronica Lotus intelege e-mail atat in interiorul fimei, cat si in afara ei prin INTERNET sau fax modem obisnuit. Prin adaugarea modulului Notes Fax Server, se poate realiza un sistem de mesagerie care sa permita pastrarea si trimiterea tuturor mesajelor utilizand aceeasi casuta postala, indiferent de unde provin acestea, care este suportul folosit etc.
a) semnaturi electronice; b) criptarea mesajelor (criptarea se realizeaza cu o combinatie de cheie publica si cheie privata folosind 64 biti); c) crearea de mesaje complexe ce includ orice tip de informatie (unui mesaj i se pot atasa diverse fisiere avand orice format ex.: fisiere text editate, spreadsheet -uri, fisiere raster scannate, etc); d) urmarirea mesajelor pana la destinatar si momentul in care acesta le citeste; e) urmarirea mesajelor dupa expeditor, data, subiect, domeniu de interes, urgenta etc.
Se poate realiza transmiterea unor mesaje la o persoana sau la un intreg ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Lotus Domino Notes
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!