Previzualizare referat:

Extras din referat:

Hackerii sint utilizatori de computere, care patrund in sisteme informatice protejate. Cu cit un hacker este mai bun, el poate patrunde in programe foarte securizate, cum ar fi cele de la Pentagon, CIA, FBI, NATO sau NASA. Crackerii sint. Termenul a aparut in SUA la inceputul anilor 80, in replica la folosirea abuziva de catre mass-media a termenului de hacker, cu intentia de a delimita cele doua notiuni diferite.

Hackerii forteaza un sistem doar pentru palmares. El nu foloseste intrarea in reteaua securizata pentru interese financiare proprii, pentru sustragerea de documente secrete si pentru publicarea lor. Etica hackerilor se bazeaza pe doua principii: Datoria morala de a raspindi cunostinte, prin distribuirea de Free software (programe gratuite), usurind astfel accesul la informatie.

Exista crackeri cu un statut legal oficial. Tiger teams-urile sint echipe de crackeri profesionisti care testeaza sistemele de securitate de la distanta, folosin retele si canale de tip x. com, x. org, sau x. gov, considerate impenetrabile. Daca nu ar fi tinute in mare secret, s-ar putea admira cu siguranta, in programele acestor echipe de Tigri, cele mai ingenioase artificii software, care s-au imaginat vreodata. Se pare ca acesti crackeri profesionisti provin din rindul hackerilor care si-au infrinat dorinta de a comite infractiuni spargind sisteme, dorinta care in noua ipostaza si-o pot satisface pe cale legala. Acesti hackeri isi iau angajamentul ca nu vor divulga niciodata secretele retelelor, dar nu trebuie sa ne bazam pe asta referitor la siguranta vietii lor dupa aceea. Pentru a ajunge hacker sau cracker trebuie sa cunosti extrem de bine informatica si sa-ti dedici mult timp acestei ocupatii. Nu ataca niciodata, cu rautate, un sistem. Nu sterge si nu modifica fisierele. Nu provoca prabusirea sau incetinirea unui sistem. Exceptie fac procedurile de accesare si de ascundere a urmelor.

Nu furniza niciodata si nimanui numele tau real, numarul de telefon sau adresa. Multi dintre hackerii renumiti, dupa ce au fost prinsi, i-au denuntat pe toti cei pe care ii cunosteau, pentru a li se mai indulci pedepsele.

Fereste-te de computerele guvernului. O sa descoperi foarte repede ca incercarea de a patrunde o instalatie MilTac se afla la granita imposibilului si s-ar putea sa fii arestat inainte de a spune peste. Fratele cel mare are o gramada de resurse disponibile si tot timpul de care are nevoie, pentru a te vina. Guvernul poate petrece ani intregi pentru a te urmari. Asa ca cel mai bine nu te arunca cu capul inainte intr-o asemenea treaba. In cele din urma iti va parea rau.

Sub nici o forma nu trebuie sa folosesti codurile de acasa. Este cea mai nesabuita operatiune. Folosirea abuziva a codurilor a dus la prabusirea multor oameni, care la inceput pareau foarte inteligenti si promiteau mult. Cele mai multe coduride tip PBX/950/800s (Private Branch Exchange) poseda ANI (Automatic Number Identification Numar automat de ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hackerii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 028 cuvinte
Nr caractere:
4 672 caractere
Marime:
11.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
hackeri, cod
Predat:
la liceu
Sus!