Functii BAC

Extras din referat Cum descarc?

. Subprogramul sub, cu trei parametri, primeste prin intermediul parametrilor:
- v un tablou unidimensional cu cel mult 100 de componente ce memoreaza numere
intregi de cel mult 4 cifre fiecare;
- n un numar natural nenul mai mic sau egal cu 100 ce reprezinta numarul efectiv de
componente ale tabloului primit prin intermediul parametrului v;
- a un numar intreg cu cel mult 4 cifre.
Subprogramul sub returneaza numarul componentelor tabloului primit prin intermediul
parametrului v ale caror valori sunt strict mai mici decat valoarea parametrului a.
Exemplu: pentru valorile n=5, v=(1,21,9,21,403), a=20 ale parametrilor, in urma
apelului, subprogramului sub va returna valoarea 2.
a) Scrieti definitia completa a subprogramului sub. 
b) Sa se scrie un program C/C++ care sa citeasca de la tastatura un numar natural nenul n (n<=100) si n numere intregi, fiecare avand cel mult 4 cifre, si care, folosind apeluri utile ale subprogramului sub, sa afiseze pe ecran mesajul DA daca oricare doua dintre cele n numere intregi citite sunt distincte doua cate doua, sau mesajul NU in caz contrar. Exemplu: pentru n=6 si cele n numere citite de la tastatura: 47 183 69 8 134 -56 se va afisa pe ecran mesajul DA 
2. Un numar n se numeste extraprim daca atat el, cat si orice numar obtinut prin permutarea cifrelor lui n, sunt numere prime. De exemplu, numarul 113 este un numar extraprim deoarece 113, 311, 131 sunt numere prime.
a) Scrieti definitia completa a unui subprogram f, cu un parametru, subprogram care:
- primeste prin intermediul parametrului a un numar natural cu cel mult 3 cifre (a>1)
- returneaza suma tuturor exponentilor din descompunerea in factori primi a valorii
parametrului a.
Exemplu: pentru a=90 subprogramul va returna valoarea 4, deoarece a=2*32*5 si 1+2+1=4. 
b) Scrieti un program C/C++ care citeste de la tastatura un numar natural n, 2<=n<=999 si, folosind apeluri utile ale subprogramului f, verifica daca n este un numar extraprim. In caz afirmativ, programul afiseaza pe ecran mesajul DA, in caz contrar afisand mesajul NU. 
3. Subprogramul cif, cu doi parametri, primeste prin intermediul parametrului a un numar natural cu cel mult 8 cifre si prin intermediul parametrului b o cifra; subprogramul returneaza numarul de aparitii ale cifrei b in scrierea numarului a.
Exemplu: pentru a=125854 si b=5, subprogramul va returna valoarea 2.
a) Scrieti definitia completa a subprogramului cif. (4p.)
b) Scrieti un program C/C++ care citeste de la tastatura un numar natural n cu exact 8 cifre si care determina si afiseaza pe ecran, folosind apeluri utile ale subprogramului cif, cel mai mare numar palindrom ce poate fi obtinut prin rearanjarea tuturor cifrelor numarului n. Daca nu se poate obtine un palindrom din toate cifrele numarului n, programul va afisa pe ecran numarul 0. Un numar natural este palindrom daca este egal cu numarul obtinut prin scrierea cifrelor sale in ordine inversa.
Exemplu: daca n=21523531 atunci se va afisa pe ecran numarul 53211235, iar daca n=12272351 atunci se va afisa pe ecran numarul 0. (6p.)
4. Subprogramul cif, cu doi parametri, primeste prin intermediul parametrului a un numar natural cu cel mult 8 cifre si prin intermediul parametrului b o cifra; subprogramul returneaza numarul de aparitii ale cifrei b in scrierea numarului a.
Exemplu: pentru a=125854 si b=5, subprogramul va returna valoarea 2.
a) Scrieti definitia completa a subprogramului cif. (4p.)
b) Scrieti un program C/C++ care citeste de la tastatura un numar natural n cu exact 8 cifre, fiecare cifra fiind nenula, si care determina si afiseaza pe ecran, folosind apeluri utile ale subprogramului cif, cel mai mic numar palindrom ce poate fi obtinut prin rearanjarea tuturor cifrelor numarului n. Daca nu se poate obtine un palindrom din toate cifrele numarului n, programul va afisa pe ecran numarul 0. Un numar natural este palindrom daca este egal cu numarul obtinut prin scrierea cifrelor sale in ordine inversa. Exemplu: daca n=21523531 atunci se va afisa pe ecran numarul 12355321, iar daca n=12272351 atunci se va afisa pe ecran numarul 0. (6p.)
5. Subprogramul f, cu un parametru:
- primeste prin intermediul parametrului a un numar natural cu cel mult 8 cifre (a>1)
- returneaza cel mai mic divizor prim al valorii parametrului a.
Exemplu: pentru valoarea 45 a parametrului a, subprogramul va returna valoarea 3
deoarece a=32*5, iar cel mai mic divizor prim al sau este 3.
a) Scrieti definitia completa a subprogramului f. (4p.)
b) Scrieti un program C/C++ care sa citeasca de la tastatura un numar natural nenul n
(n<=100) si apoi un sir de n numere naturale de cel mult 8 cifre fiecare, toate numerele din sir fiind strict mai mari decat 1. Folosind apeluri utile ale subprogramului f, programul va determina si va afisa pe ecran toate numerele prime din sirul citit. Numerele determinate se vor afisa pe ecran, separate prin cate un spatiu, in ordine crescatoare a valorii lor. Daca nu exista astfel de numere se va afisa pe ecran mesajul NU EXISTA. Exemplu: pentru n=7, sirul: 1125, 2, 314, 101, 37, 225, 12 pe ecran se va afisa: 2 37 101 (6p.)


Fisiere in arhiva (1):

  • Functii BAC.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!