Fat - Tabela de Alocare a Fisierelor

Extras din referat Cum descarc?

Directoarele sunt memorate ca structuri speciale, ca tabele in care fiecare intrare reprezinta un fisier. De fapt, un director este memorat ca un fisier obisnuit, dar care contine informatii despre alte fisiere. Exista un director radacina, memorat dupa tabela de alocare a fisierelor (FAT), care are o dimensiune limitata. 
FAT este o structura care este folosita pentru localizarea datelor care apartin unui fisier. Ea este, de fapt, o structura de tip tablou care memoreaza in interiorul ei liste inlantuite care indica clustererele ce compun fisierele. Fiecare locatie din FAT are 12 biti la dischete, 16 biti la partitiile MS-DOS obisnuite (FAT16) si 32 biti la partitiile FAT32 recunoscute de catre Windows 95 OSR2 si Windows 98. Primul octet din FAT contine un octet de identificare numit media descriptor. Urmatorii 5 octeti (FAT12) sau 7 octeti (FAT16) sau 15 octeti (FAT32) contin valoarea 0FFh. 
Celelalte intrari din FAT corespund fiecare unui cluster


Fisiere in arhiva (1):

  • Fat - Tabela de Alocare a Fisierelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!