Excel - Calcule. editarea formulelor eroare in formula

Extras din referat Cum descarc?

Scopul principal al unui tabel Excel nu este aranjarea in coloane si randuri a datelor.Acest lucru se poate face cu functiile pentru tabele ale programului WORD.Puterea unei foi de calcul sta in faptul ca poate efectua calcule folosind valori din tabel si din exterior,de la utilizatorul ei.
In plus, se pot face nenumarate scenarii in care, schimband unele date din tabel, se poate imediat vedea efectul noilor valori asupra calculelor.
a).Scrierea formulelor si erorile posibile
Daca pentru introducerea in tabele a valorilor constante - datele de intrare - se procedeaza la o simpla tastare a lor dupa ce s-a activat celula in cauza si s-au configurat atributele ei informationale,la introducerea valorilor rezultate dintr-un calcul comunicat programului printr-o formula,lucrurile se complica putin,trebuind respectate anumite norme de corectitudine in scrierea formulei.
Orice formula se comunica incepand cu semnul =(egal), semn prin care EXCEl este anuntat ca "vine" o formula de calcul.
O formula,expresie, de calcul este o combinatie de termeni si operatori de calcul,construita asemanator expresiilor din matematica, dar in conventiile de notatie impuse de catre programul EXCEL.
o Ca termeni pot aparea:
- constante
- adrese de celule
- functii Excel.
Folosita ca termen, o adresa reprezinta, de fapt, valoarea inscrisa in celula desemnata de ea.In unele calcule este nevoie sa participe, insa, continutul unui grup de celule.
Se defineste astfel, cum am vazut, notiunea de zona sau domeniul de celule.
o Operatorii indica tipul de calcul care se doreste a fi efectuat cu elementele unei formule.Microsoft Excel ispune de 4 tipuri diferite de operatori:
- de calcul aritmetic;
- de comparatie;
- text;
- de referinta.
Operatorii recunoscuti de catre program sunt:


Fisiere in arhiva (1):

  • Excel - Calcule. editarea formulelor eroare in formula.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!