Descrierea Principiului De Functionare A Calculatorului

Extras din referat Cum descarc?

In interiorul calculatorului circula semnale (impulsuri). Pentru a memora si transmite informatia prin aceste semnala, calculatorul foloseste un sistem de reprezentare a informatiei pe doua nivele. Practic in calculator exista semnale electrice de o tensiune mai inalta (care sunt interpretate ca avand valoarea 1) si semnale electrice de o tensiune mai joasa (avand valoarea 0). Valorile 0 si 1 se numesc biti (= particulele cele mai mici de informatie din calculator; sau un fir de sarma pe care se afla (1) sau nu (0) curent). Dar calculatorul va lucra cu perechi de 8 biti = 1 byte (B) (= unitatea de baza a capacitatii de memorare pentru memoria interna si pentru unitatile si suportueile magnetice care pot stoca informatia). se salveaza documentul (fisierul) in care am lucrat se inchid aplicatiile in care am lucrat revenind la interfata de inceput se inchid perifericele de iesire utilizate se stinge monitorul (daca este nevoie) se stinge UC.
Atentie!! Repornirea calculatorului se va face dupa cca 20s!! Resetarea calculatorului Este o operatie la care se va apela doar in situatii critice (blocarea calculatorului). CTRL+ALT+DEL sau apas butonul RESET de la UC.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea Principiului De Functionare A Calculatorului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!