Crearea Unui Nou Document Word Introdcerea Textului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru ca lucrul cu Word sa fie eficient trebuie stiut ca orice document creat cu ajutorul acestei aplicatii se bazeaza pe un sablon sau template. Asa cum arata si denumirea sablonul este un model de document.

Unele sabloane nu contin text si ca atare vom avea la dispozitie un document gol cu citeva elemente generale de formatare, in care utilizatorul poate introduce documentul, textul pe care il doreste. Alte sabloane contin text si/sau elemente detaliate de formatare. Un exemplu ar fi daca scriem mai multe scrisori de afaceri putem folosi un sablon care contine data, adresa si formula de incheiere. Atunci cind este creat un nou document pe baza aceluiasi sablon toate elementele vor fi introduse in mod automat in document tot ce trebuie facut este sa introducem celelalte parti ale documentului care se bazeaza pe documentul respectiv si vor avea un aspect asemanator cum ar fi acelasi font si aceleasi margini.

Word contine o multitudine de sabloane care sunt predefinite pe care le putem folosi direct. Aceste sabloane acopera o paleta larga de tipuri de document cum ar fi formulare de fax, note informative, scrisori de afaceri, sau pagini Web. Putem crea propriile noastre sabloane.

Cele mai multe din documentele create se vor baza pe sablonul Normal care reprezinta un document gol. In cazul in care programul este deja deschis putem crea un document gol executind clic pe butonul New de pe bara cu instrumente.

Pentru a putea incepe un document nou pornind de la alt sablon care contine unele elemente putem efectua pasii urmatori: etichetele din partea de sus a casetei de dialog contin liste cu diferite categorii de sabloane.

Dupa ce executam clic pe eticheta corespunzatoare categoriei in care se incadreaza documentul pe care dorim sa-l cream.

Executam clic pe pictorgrama care corespunde sablonului dorit. Daca exista si o imagine a sablonului aceasta va aparea in caseta Preview Atunci cind cream un document pe baza unui sablon, textul si modul de formatare a sablonului vor fi incluse in noul document.

Textul care provine dintr-un sablon nu are nici o caracteristica deosebita si il putem edita ca pe orice sablon propriu zis.

Unele sabloane contin un text care are rol de marcaj de rezervare, pe care trebuie sa il inlocuim. Un exemplu ar fi sabloanele pentru curriculum vitae care contin un nume si o biografie fictiva care trebuie bineinteles stearsa si trecuta cea corecta cu datele personale. Acest document contine indicatii care sunt de genul Click here and type your name.

Anumite sabloane care se gasesc in editorul Word sunt mai speciale iar acestea se numesc vrajitori. In timp ce sabloanele standard sunt o combinatie statica de text si elemente de formatare, un vrajitor este un instrument activ care poate pune intrebari despre documentul respectiv pe care dorim sa-l cream, iar apoi acesta foloseste raspunsurile pentru a crea noul document.

Atunci cind utilizatorul doreste crearea unui nou document putem identifica un ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea Unui Nou Document Word Introdcerea Textului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 161 cuvinte
Nr caractere:
10 898 caractere
Marime:
8.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!