Conexiune wireless de ce e necesară, recomandări

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Desi momentan este o solutie destul de scumpa pentru cei care doresc o mica retea de bloc sau de birou, in comparatie cu reteaua clasica prin cablu, cea wireless poate fi solutia in cazurile in care cablarea se dovedeste mai greu sau imposibil de realizat.

- Interoperabilitatea este indicat sa fie alese produse cu certificare WECA Wi-Fi (Wireless Ethernet Compatibility) pentru a garanta interoperabilitatea intre dispozitive (standardul 802. 11a sau 802. 11b). - Soliditatea - intr-un birou, car casa de plastic este suficienta, dar intr-o zona mai putin protejata este recomandata cea de aluminiu. - Raza de actiune - atentie la specificatiile producatorilor; pe camp deschis aceasta trebuie sa fie de cel putin 350m. - Putere de transmisie (iesire) - intre 30 si 100 mW. - Pretul - trebuie luat in consi derare suportul pentru instalare si facilitatile oferite.

Recomandari Trei modele de Access Point-uri ar fi EZ Connect Turbo 2. 4, de la SMC, USR2249 Wireless Access Point, de la US ROBOTICS, si EP-9500, de la SURECOM. Mo delul EZ Connect Turbo 2. 4 este un Access Point ce functioneaza in deplin acord cu standardul 802. 11b. Ofera o rata de transfer de pana la 22 Mbps si criptare a datelor pe 64, 128 si 256 biti. Pre tul lui este insa cam mare, aproximativ 170 USD.

Modelul USR2249 US ROBOTICS, avand aceleasi specificatii ca si cel ante rior, are un pret de circa 150 USD.

Modelul EP-9500 de la SU RECOM beneficiaza de aproape toate calitatile modelelor anteri oare. Deosebirea consta in viteza de transfer, de doar 10 Mbps. Pretul sau este de circa 99 USD.

Configurarea acestor modele se realizeaza usor, prin intermediul unui browser web.

In 1997, IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) a finalizat standardul initial pentru retele wi-reless IEEE 802. 11. Acest standard specifica drept frecventa de opera re 2. 4 GHz, si o rata de transfer de 1 si 2 Mbps. in 1999, cei de la IEEE au lansat doua suplimente ale standar dului initial: 802. 11a, respectiv 802. 11b. 802. 11b lucreaza la frecven ta 2. 4 GHz, dar cu o rata de transfer mult mai mare, de 11Mbps, iar 802. 11a la o frecventa de 5. 8 GHz si o rata de transfer de pana la 40Mbps. 7. Conexiune Wireless (2) Aceasta alternativa de conecta re intre doua sau mai multe calcu latoare, mai eleganta dar si mai scumpa, are cateva avantaje, in principal, cand cablarea e mai dificila sau o parte dintre membrii retelei se afla in alta cladire, conectarea wire less este solutia potrivita, chiar daca e un pic mai costisitoare.

In cazul in care reteaua nu va avea legatura cu exteriorul (alte retele sau Internet), interconecta rea e mai simpla. Ajunge ca fieca re dintre calculatoare sa dispuna de o placa de retea wireless si ori care computer va comunica direct cu celelalte din retea, utilizand re sursele comune. Deschiderea spre WLAN se face prin utilizarea unui Access Point, un dispozitiv wire less cu functii specifice hub-ului clasic, care realizeaza conectarea tuturor computerelor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conexiune Wireless De Ce E Necesara Recomandari
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 324 cuvinte
Nr caractere:
6 327 caractere
Marime:
119.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!