Comenzi Pentru Gestiunea Proceselor Unix Linux

Extras din referat Cum descarc?

explicatii: Da informatii despre procesele active in acel moment, indicind identificatorul procesului (PID), identificatorul parintelui (PPID) , terminalul de control al procesului (TT), starea procesului (STAT- secventa de 5 litere, fiecare precizand un anumit aspect relativ la proces-starea executiei, daca imaginea procesului se afla in memorie, prioritate), durata procesului (TIME). Starea procesului poate fi: r-in executie, w-in asteptare, s-suspendat, t-oprit, z-terminat, o-inexistent Optiunile folosite cel mai des sunt: explicatii: Lanseaza un task in paralel, avand prioritate mica. Prioritatea este un numar, numerele mari insemnind prioritate redusa.
Administratorul poate lansa procese cu prioritate ridicata, chiar negativa. Prioritatile date prin nice trebuie sa fie pana la 20. Daca prioritatea nu este specificata, se incrementeaza cu 10 prioritatea implicita data de sistem. Procesele executate cu nice, sunt executate in fundal (background), eventual dupa terminarea sesiunii de lucru, fiind procese cu timp mare de executie (de exemplu, efectuarea unui download). Comanda nice 19 prog & lanseaza in fundal (prin operatorul &) prog, cu prioritatea minima. Executia aceluiasi program dupa terminarea sesiunii de lucru se face cu comanda: nice nohup prog &, comanda nohup permitand acest lucru. kill functia: omoara un proces in curs de executie sintaxa: kill [optiuni] (pid) explicatii: Distruge procesul cu identificatorul (pid). Semnalul de distrugere sigura se da prin folosirea optiunii -9, altfel nefiind sigur ca distrugerea se va realiza. Optiunea -9 se va folosi doar cand prima forma a comenzii nu da rezultate. sleep functia: suspenda temporar executia unui proces sintaxa: sleep (timp) explicatii: Timpul este dat in secunde time functia: furnizeaza timpul de executi al unei comenzi sintaxa: time (comanda) explicatii: Se lanseaza in executie (comanda), iar la sfirsitul executiei se afiseaza timpul de executie si timpul sistem, in secunde.
sh functia: lanseaza in executie interpretorul Shell sintaxa: sh (fisier) explicatii: Executa un fisier de comenzi Shell.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Comenzi Pentru Gestiunea Proceselor Unix Linux
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!