Clasa Inetaddress Java

Extras din referat Cum descarc?

O retea este formata dintr-o multime de calculatoare si periferice (imprimante, plotere, scannere, modemuri etc. ) conectate intre ele.
Un sistem distribuit este o colectie de calculatoare si/sau procesoare autonome (avand o unitate de comanda proprie), interconectate (capabile de a schimba informatii intre ele). Elementele colectiei poarta numele de noduri.
Un astfel de sistem poate fi programat pentru a rezolva probleme de concurenta si de paralelism.
- siguranta in functionare: daca un nod cade, intregul sistem trebuie (daca este posibil) sa fie capabil sa asigure in continuare functionarea, prin redirijarea (rutarea) mesajelor prin nodurile functionale.
O prima clasificare a retelelor este constituita de impartirea lor in retele LAN (Local Area Network) si retele WAN (Wide Area Network). Retelele LAN sunt folosite de obicei pentru a partaja resurse (fisiere si periferice) si de a facilita schimbul de informatii intre nodurile componente. Conectarea tipica este realizata prin cablu, cu o limita data pentru un drum intre doua noduri (de exemplu 10 km). La fiecare moment de timp, intr-o astfel de retea este transmis un singur mesaj.
Numele retelei desemneaza produsul si nu reteaua (asa cum se intampla la retelele WAN). De exemplu Ethernet este un produs al companiei XEROX.
Probleme algoritmice pentru astfel de retele: 1) sincronizarea: asteptarea indeplinirii unei conditii; 2) difuzarea totala (broadcasting) : transmiterea unui mesaj catre toate celelalte noduri; 3) selectarea unui proces pentru indeplinirea anumitor actiuni; 4) detectarea terminarii: un nod ce intreprinde o actiune, in care antreneaza si alte noduri, trebuie sa fie capabil sa detecteze momentul incheierii actiunii; 5) excluderea reciproca: utilizarea unor resurse sub excludere reciproca (de exemplu modificarea unui fisier sau scrierea la imprimanta); 6) detectarea si prevenirea blocarii totale (deadlock); 7) gestionarea distribuita a fisierelor.
Retelele WAN permit comunicarea pe distante mai mari, prin legaturi directe intre noduri, realizate prin linie telefonica, fibra optica, legatura via satelit etc. Ele sunt grafuri orientate. Probleme algoritmice pentru astfel de retele: 1) siguranta schimbului de informatii pe fiecare arc al grafului. Informatia eronata trebuie recunoscuta ca atare si corectata. Mentionam ca este posibil ca mesajele sa soseasca intr-un nod in alta ordine decat cea in care au fost transmise, pot fi duplicate etc.; 2) selectarea de cai de comunicare (rutare) intre nodurile care schimba informatii, deoarece un graf complet este prea costisitor si in general nici nu este realizabil. Modul de rutare trebuie actualizat in cazul in care un nod al retelei cade (devine nefunctional); 3) evitarea congestionarii unor cai de comunicatie, realizata tot prin (re) rutare; 4) evitarea blocarii totale; 5) securizarea datelor si a transmisiilor.
Deosebirile esentiale intre cele doua tipuri de retele se ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Clasa Inetaddress Java
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!