Clasa inetaddress Java

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O retea este formata dintr-o multime de calculatoare si periferice (imprimante, plotere, scannere, modemuri etc. ) conectate intre ele.

Un sistem distribuit este o colectie de calculatoare si/sau procesoare autonome (avand o unitate de comanda proprie), interconectate (capabile de a schimba informatii intre ele). Elementele colectiei poarta numele de noduri.

Un astfel de sistem poate fi programat pentru a rezolva probleme de concurenta si de paralelism.

- siguranta in functionare: daca un nod cade, intregul sistem trebuie (daca este posibil) sa fie capabil sa asigure in continuare functionarea, prin redirijarea (rutarea) mesajelor prin nodurile functionale.

O prima clasificare a retelelor este constituita de impartirea lor in retele LAN (Local Area Network) si retele WAN (Wide Area Network). Retelele LAN sunt folosite de obicei pentru a partaja resurse (fisiere si periferice) si de a facilita schimbul de informatii intre nodurile componente. Conectarea tipica este realizata prin cablu, cu o limita data pentru un drum intre doua noduri (de exemplu 10 km). La fiecare moment de timp, intr-o astfel de retea este transmis un singur mesaj.

Numele retelei desemneaza produsul si nu reteaua (asa cum se intampla la retelele WAN). De exemplu Ethernet este un produs al companiei XEROX.

Probleme algoritmice pentru astfel de retele: 1) sincronizarea: asteptarea indeplinirii unei conditii; 2) difuzarea totala (broadcasting) : transmiterea unui mesaj catre toate celelalte noduri; 3) selectarea unui proces pentru indeplinirea anumitor actiuni; 4) detectarea terminarii: un nod ce intreprinde o actiune, in care antreneaza si alte noduri, trebuie sa fie capabil sa detecteze momentul incheierii actiunii; 5) excluderea reciproca: utilizarea unor resurse sub excludere reciproca (de exemplu modificarea unui fisier sau scrierea la imprimanta); 6) detectarea si prevenirea blocarii totale (deadlock); 7) gestionarea distribuita a fisierelor.

Retelele WAN permit comunicarea pe distante mai mari, prin legaturi directe intre noduri, realizate prin linie telefonica, fibra optica, legatura via satelit etc. Ele sunt grafuri orientate. Probleme algoritmice pentru astfel de retele: 1) siguranta schimbului de informatii pe fiecare arc al grafului. Informatia eronata trebuie recunoscuta ca atare si corectata. Mentionam ca este posibil ca mesajele sa soseasca intr-un nod in alta ordine decat cea in care au fost transmise, pot fi duplicate etc.; 2) selectarea de cai de comunicare (rutare) intre nodurile care schimba informatii, deoarece un graf complet este prea costisitor si in general nici nu este realizabil. Modul de rutare trebuie actualizat in cazul in care un nod al retelei cade (devine nefunctional); 3) evitarea congestionarii unor cai de comunicatie, realizata tot prin (re) rutare; 4) evitarea blocarii totale; 5) securizarea datelor si a transmisiilor.

Deosebirile esentiale intre cele doua tipuri de retele se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Clasa Inetaddress Java
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 877 cuvinte
Nr caractere:
16 369 caractere
Marime:
20.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!