Clasa http url connection java

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Browser-ul stabileste o conexiune TCP/IP catre server si apoi emite cereri HTTP catre acesta. La ambele capete ale conexiunii sunt create cate un flux de intrare si unul de iesire pentru transmiterea de informatii.

Serverul de Web primeste cererea, o interpreteaza si emite un raspuns catre client. In forma cea mai simpla, raspunsul este un document HTML (un hipertext), caz in care browser-ul afiseaza pagina Web corespunzatoare. Diferite forme mai generale ale raspunsului (de exemplu incluzand fisiere) vor fi studiate in continuare.

O resursa pe Internet (in cazul cel mai simplu un fisier) este specificata printr-un URL (Uniform Resource Locator). Un URL contine in mod tipic urmatoarele informatii: protocolul folosit; adresa masinii pe care se afla resursa; portul ales pentru conexiune; calea catre resursa; numele resursei.

In continuare vom folosi doar protocolul HTTP.

O cerere HTTP contine un URL, dar si alte informatii (de exemplu eventualii parametri ce sunt transmisi). Principalele tipuri de cereri HTTP sunt GET si POST. Despre efectul lor si diferenta dintre ele vom vorbi mai tarziu.

O cerere HTTP este formata din: antete (header request); cererea propriu-zisa: comanda (de exemplu GET sau PUT), un URL si eventualii parametri ce trebuie transmisi serverului.

Antetele de cerere contin printre altele informatii despre: browser si mediul de operare; lungimea continutului (ContentLength); dispunerea continutului (ContentDisposition); vezi capitolul referitor la transmiterea de fisiere; tipul continutului (ContentType), conform protocolului MIME (Multipurpose Internet Mail Extension) utilizat; aceasta din urma poate fi de exemplu: text/plain: pentru text ASCII; text/html: pentru documente HTML; text/vnd. latex-z; application/octet-stream; application/postscript; application/rtf; application/pdf; application/zip; application/msword; application/vnd. ms-excel; application/vnd. ms-powerpoint; application/x-java-serialized-object application/x-www-form-urlencoded; (*) multipart/form-data; (**) image/gif; image/jpeg; audio-basic; video/mpeg; video/quicktime cu precizarea ca (*) este implicit pentru Internet Explorer, iar (**) este folosit de exemplu pentru transmiterea de fisiere de la browser catre server si invers.

setul de caractere folosit (de exemplu US-ASCII). Cererea poate include ca sufix un sir de parametri (QueryString) sub forma de perechi (nume, valoare): ? nume1=val1&nume2=val2&. &numen=valn Cand accepta o conexiune de la un client, serverul primeste cererea HTTP, inchide legatura cu acesta pe portul pe care este pornit si lanseaza un fir de executare care restabileste legatura pe un alt port.

Eliberarea portului asociat serverului are ca scop ca serverul sa poata primi alte cereri de la clienti.

Instalarea si utilizarea serverului de Web Tomcat3 Serverul de Web Tomcat este de tipul HTTP si prin urmare este capabil ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Clasa Httpurlconnection Java
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 025 cuvinte
Nr caractere:
11 914 caractere
Marime:
44.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!