Circuitele electrice și elemente pasive

Previzualizare referat:

Extras din referat:

rezistorul reprezinta un fir conductor care fiind parcurs de un curent electric degaja caldura prin efect inversibil; nu produce camp electromagnetic, nu contine surse de camp electric strain.

Daca rezistenta tinde la 0 caracteristica devine u=0 si ramura i devine un scurtcircuit, iar daca rezistenta tinde la oo deci G (0 atunci ramura devine o ramura deschisa (deci ramura functioneaza in gol). 2) rezistorul liniar variabil in timp numit si parametric ec: u (t) =R (t) i (t) reprez. In planul tens. curent 3) Rezistoare neliniare- caracteristica tens curent nu este o dreapta ecuatia de functionare: a) f (u (t), i (t), t) =0 daca rezistorul este variabil in timp b) f (u (t), i (t)) =0 daca rezistorul este invariabil in timp Bobina- reprezinta un fir conductor care fiind parcurs de curent electric de conductie produce camp magnetic, nu acumuleaza sarcina electrica, nu contine surse de camp electric imprimat si in ele nu se produc fenomene valorice ireversibile. Ec. Generala ( (t) = ( (i (t), t) -caracteristica flux, curent; ( (t) fluxul creat in bobina Tipuri de bobine: bobina liniara, invariabila in timp si necuplata magnetic: Simbol: Ecuatia: ( (t) =Li (t) unde L-inductivitatea bobinei masurata in H (Henry) bobina liniara parametrica se caracterizeaza printr-o inductivitate variabila in timp bobina neliniara variabila sau invariabila in timp-bobina cu miez feromagnetic care intra in componenta magnetilor.

In functie de materialul din care este alcatuit miezul, caracteristica bobinei poate avea diverse forme. In cazul materialelor feromagnetice moi se numeste magnetizare iar in cazul celor dure caracteristica se numeste ciclu de histerezis. Analiza lor se face prin aproximarea segmentelor de dreapta.

Bobine cuplate magnetic- o bobina de inductivitate Ls parcursa de curentul is este cuplata cu alte (l-1) bobine daca fluxul magnetic al acesteia (0 este in functie si de curentii prin cele l-1 bobine.

LSK=LKS-inductivitatea mutuala de cuplaj intre bobinele S si k In teoria circuitelor electrice semnul inductivitatii mutuale se stabileste punand in evidenta bornele polarizate sau de inceput ale bobinelor cuplate si tipul de incidenta al curentilor in aceste borne.

Daca curentii au acelasi tip de incidenta (toti ies sau intra in borna polarizata) atunci cuplajul se numeste aditional si inductivitatea mutuala este pozitiva. Daca tipul de incidenta in borna polarizata este diferit, cuplajul se numeste diferential si valoarea lui este negativa. Schimbarea tipului cuplajului se poate realiza modificand sensul curentului printr-o bobina sau borna polarizata a unei singure bobine.

Condensatorul-reprezinta sisteme conductoare care fiind parcurse de curent electric de conductie acumuleaza sarcina electrica, nu degaja caldura prin efect fotocaloric, nu produce camp magnetic si nu contine surse de camp electric straine.

Ec de evolutie se stabileste pe baza legii conservarii sarcinii electrice si se scrie astfel: I=dq/dt unde dq ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuitele Electrice Si Elemente Pasive
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 083 cuvinte
Nr caractere:
6 425 caractere
Marime:
14.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!