Circuite Basculante

Extras din referat Cum descarc?

In cadrul acestei lucrari se va studia comportarea unor circuite basculante monostabile si astabile realizate cu tranzistoare bipolare, precum si functionarea unui generator de tensiune liniar variabila de tip bootstrap si a unui trigger Schmitt.
In urma masuratoilor efectuate s-a determinat timpul cat circuitul sa in starea temorar stabila, la borna de iesire, T=0, 9msec. De asemenea s-a determinat si timpul de revenire necesar pentru reincarcarcarea capacitatii C1 ca fiind trev=60 sec. In cazul Rb2=18k, s-au determinat urmatoarele valori pentru timpii T1=350 sec, T2=125 sec si trev=50 sec. Generatorul de tensiune liniar variabila (bootstrap) folosit are urmatoarea implementare: Montajul a fost alimentat la VCC=20V si s-au aplicat impulsuri de comandaVg=5V. S-au determinat tensiunea maxima la iesire Vomax=20V, tensiunea minima la iesire -VBE = -0, 4V, timpul in care se genereaza tensiune liniar variabila intre cele doua limite T=130 sec si timpul de revenire trev=18 sec. Pentru comparatorul de tensiune (trigger Schmitt) utilizat avem urmatorul montaj: Acesta a fost alimentat la VCC=10V si s-a folosit tranzistorul T3 pentru obtinerea unui curent reglabil. Se aplica la intrare semnal sinusoidal cu frecventa de 1kHz si se determina experimental tensiunea de prag a circuitului Vprag=3V. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuite Basculante
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!